Propaganda-miniszter

Posted by

Gellért András

HÚS ERNŐ TÁJÉKOZTAT (tegnap, tegnapelőtt, mindig)
– A mikrofonba beszéljen, mert anélkül csak ön fogja hallani, mi nem, de ugye okkal vélelmezhetem, hogy nem magától kérdez, vagy ha mégis ez a szándéka, akkor otthon tegye ezt, ha kérhetem. Akkor használja végre a technikai eszközt?
……..
– Ha megfelelően tájékozódott volna biztosan nem kérdez ilyet, de úgy látom ön ma sem készült, de ezt már megszoktam, csak nem értem miért jön ide, amikor fogalma sincs a dolgokról. Nem, ne kérdezzen többet, erre nincs mód, mivel méltatlanok a felvetései.
…..
– Hiába, ne erőlködjön a beszéddel, a technikus kollégák megszakították a mikrofon frekvenciás kapcsolódását, így csak szájról olvashatnám, miről beszél, de erre nincs időm, továbbá nem is érdekel. Következő kérdező, tessék! Mutatkozzon be, mert önt még nem láttam itt, ugye nem várja el, hogy kitaláljam, ki ön és melyik médiumot képviseli,
ki az ön gazdája.
…..
– A kérdés önmagáért beszél. Ugye megérti, ha erre nem válaszolok a gazdájának. Adja oda a mikrofont a mellette ülőnek. Nem magának, uram! Ne kapkodjon már! Maga felé nyújtották a mikrofont? Nem maga felé. Akkor mit akar? Adja vissza a kollégának. Hányszor mondjam?
……
– Ne akadékoskodjon. Üljön le, vagy menjen haza, de hagyja dolgozni a többi kollégát. Felírom a nevét, és ha nem fogadja el a szabályokat, többé nem szeretném itt látni. Következő kérdés?
……
– Alantas kérdés ez is, uram! Milyen menüsorral készülünk a következő Arany Fácán főzőversenyre, használunk-e külföldről származó alapanyagot a menüsor elkészítéséhez, vagy kizárólag hazaiból dolgozunk? Komolyan mondja, hogy ennyire képes csak, ilyen kérdésre? Mi az, hogy külföldi alapanyag? Egyértelmű, csak hazai. Most hova mennek? Ki adott engedélyt, hogy elhagyják a termet? Még nem ért véget a tájékoztató! Példátlan! Maguk sosem szoktak felállni! Üljenek vissza! Ajtókat bezárni! Látom, értenek a szóból. Maga is üljön már le! Most pedig kérdések nélkül folytatjuk a tájékoztatót. Elmondom, hogy hortobágyi kakaslevessel és börzsönyi húsos fánkkal nevezünk az Arany Fácánra. Természetesen egészséges mangalicából dolgozunk. Mára ennyi, remélem tudnak valamit kezdeni az információkkal.

Részlet a Befalazott csőgörény című könyvből (2018)