Csak konstruktívan

Posted by

Kardos András
Ha már amúgyis mindenki tudja , hogy mit köll tenni.
Az otthonmaradó gyerekekre talán mégsem a nagymamával egyidős szomszédnéni fog vigyázni, sem a napközis tanárnéni. Mert különben mind a kettő megkapja a vírust, ahogyan a nagymama megkapná.
Marad tehát az anya, aki kétféle lehet. Az egyik típus, aki tud home office dolgozni, ez a kisebb részük, itt nincs nagyobb gond a kelleténél. De aki ilyet nem tud, nos, annak anyának a részére a táppénzének járvány alatti időszakra történő kifizetését javaslom. Élni kell akkor is, ha világjárvány van. Ez nyilván részben pénz kérdés, ezt oldják meg a közgazdászok, meg a politika.
Így a gyerekek felügyelete megoldott, jogilag a járvány okán tiszta a helyzet, a cégek, hát azoknak bizony ezt meg kell oldani. De azt majd Parragh kollega megoldja. Lényeg az, hogy ezeket a javaslatokat sürgősen végig kéne gondolni, különben akkora káosz lesz itt, hogy a járvány csak az egyik pofont keveri le.
A másikat az oktatatás, a mindennapi élet, és a munka ellehetetlenülése. Hát most is konstruktív próbáltam lenni, de- hát több mint egymillió gyerekről van szó. A kritika meg jöhet, ha netán nem fogadják meg a javallatokat.