A reggeli Orbán nem értett egyet az esti Orbánnal

Posted by

SIXX
Súlyos károkat okozna az ellenzék ötlete, ha bezárnák az iskolákat. Ezt mondják a szakértők. Ha a diákoknak rendkívüli szünetet írnának elő, akkor sok szülőnek szabadságra kellene mennie, ami gyárak, üzemek leállásához vezetne.
A kormányfő szerint egyelőre nem indokolt a közoktatási intézmények bezárása, mert az a tanév végét jelentené. Az országba nem engedünk be senkit, mondta. Ezt állítja a Tények, a TV2 hírműsora, aminek legfrissebb adását este nyolckor tették fel a tenyek.hu-ra, és amiben a miniszterelnök reggeli álláspontját tolták, de telibe. Orbán Viktor ugyanis ma reggel még úgy gondolta, hogy az iskolák bezárása nem indokolt (…) Be kell látni, nem tudjuk két hét múlva kinyitni az iskolákat, ha bezárjuk őket, az a tanév végét fogja jelenteni.
A Kossuth Rádióban adott interjúban a miniszterelnök még azon az állásponton volt, hogy az iskolabezárások miatt a tanároknak fizetés nélküli szabadságra kellene menniük, a szülőknek pedig gondoskodniuk kéne a gyerekek elhelyezéséről. Mindezt annak ellenére jelentette ki, hogy az ellenzéki pártok, de még a pedagógus-szakszervezetek is rendkívüli tanítási szünet elrendelését kérték tőle, sőt, a nap folyamán már saját pártja is így tett. Minden párt ezt javasolja. A veszélyhezetről szóló rendelet megtiltja a szünet elrendelését, de az iskolák kreatív megoldásokhoz folyamodtak. A Tények nemigen számított arra, hogy Orbán Viktor megváltoztatja a véleményét, és a szakértők tanácsára/nyomására elrendeli az iskolák bezárását, így miközben Orbán Viktor este negyed tízkor bejelentette az iskolák bezárását, ők az intézkedés nyomán az ország romlását vizionálják. Szigorúan tényszerűen.

Megjelent az indexen