Ötleteljünk

Posted by

Deák Bárdos Ági
Tegnapig azért ment a (jogos) “sírás”, hogy miért nem záratja be a kormány a sulikat. Bezáratta. Most azon gúnyolódnak a tegnapiak (tisztelet a kivételnek), hogy miért nincs egy pillanat alatt kitalálva a “hogyan tovább?”
Lehet röhögcsélni azon, hogy anakronisztikus digitális oktatást kiáltani ott (nálunk), ahol a mélyszegénységben élőkhöz az áram sem jut el, nemhogy laptopra, internet előfizetésre futja, de, akinek ebben a helyzetben is Orbán froclizása a célja, az 1G (vagy több).
Ha a cél a helyzet megoldása ( távoktatás), akkor inkább ötleteljünk, nem? A digi-tévékben follyék digitális oktatás, a neten dettó, a nem digi közszolgálati csatornákon “mindentudás egyeteme” közép- és általános iskolai tananyaggal. Az áramot adja átmenetileg ingyen a szolgàltató ( vissza) a mélyszegénységben èlőknek. Hány háztartásról lehet szó? Kell talàlni egy multit tv-készülék gyártót (Samsung?), akivel lebartelez a kormány x-ezer tv-készülék adományra. A nálam sokkal okosabbak is dobják be a tudást, osszák meg, haladjunk.
A baszogatása annak a csávónak (miniszterelnök), akinek, vélhetőleg, most egy-két óra az alvás ideje, a felelőssége pedig “kicsit” nagyobb, mint a virgonc posztolóké, az tahóság, cinizmus. (Update: ezt magamnak is mondom.)