Ők a vasorrű bába és Hókuszpók

Posted by

Fekete-Győr András
Arra a kérdésre, hogy az előírt olvasmányok meghozzák-e a gyerekek kedvét az olvasáshoz, Takaró Mihály azt válaszolta: „Az iskola nem a gyermekek igényeit kielégítő intézmény, hanem az a feladata, hogy átörökítse a nemzeti kultúrát.”
A gyerekek többsége mesékkel szereti meg az olvasást.
A mesék többségében pedig vannak gonoszok – a vasorrú bábától Hókuszpókon át Voldemortig, akik egyszerűen csak rosszat akartak, meg gyűlölték a gyerekeket.
Fura látni, hogy a Fidesz ezeket a mesehősöket játssza el – élőben. A tanterv kidolgozója, aki szerint az a jó, ha a gyerekek igényeinek nem felel meg az iskola. Az ex-államtitkár, aki szerint fölösleges az egyik leghasznosabb iskolában tanulható képesség, az angol nyelv tanítása. De a Fidesznek Mengyi Roland személyében még Voldemortja is van, igaz, őt közben elnyelte az Azkaban, illetve egy külön, fideszes bűnözőknek fenntartott luxusbörtön.
Önmagában is hihetetlen, hogy ezek az emberek képviselik ma Magyarországot. De az igazán tragikus az, amikor ezek a gonosz, kisstílű emberek gyerekek közelébe kerülnek. Nem tudom, mitől lettek olyanok, mint gyerekkorunk boszorkányai és gonosz varázslói, de a mesehősökkel ellentétben sajnos ők életre szóló károkat okozhatnak a saját frusztrációikkal.