Szabó bácsi köhög

Posted by

Gaál Péter
Ó, hát a felvásárlási láz még csak az első lépés, kedveseim. Kásler szerint ugyan bőven elég a magyar állami egészségügyi kapacitás, ami mindössze azt bizonyítja, hogy a nagymester rég járt kórházban, különös tekintettel a sürgősségi osztályokra, az Ő egészségügyi ellátása különben nem egészen úgy néz ki, mint a miénk, és nem csak azért mert kebelbeli.
A többségnek, aki nem akar elhagyatva és önnön piszkában megdögleni, perkászni kell. A kebelbeliség úgy önmagában már a múlté.
Elsőnek a kínaiak fogják megszívni, márminthogy az itteniek. De aztán, ahogy terjed a kórság, elfelejtik. Ha most a Fidesz bukná a következő választásokat, és jönne az a szánalmas gyülekezet, ami magát ellenzéknek nevezi, elég volna pár hónapig – hétig? – marakodnia és ügyetlenkednie, hogy visszasírják Orbánt. Akinek egészen biztosan erre is van forgatókönyve, amit nem fél használni, már ha az akkori idegállapota engedi. De ez a vírus amúgy alapból nem tesz majd jót neki, így se, hogy a közelébe se juthat.
Nos hát, a járvány eredete úgy esik majd ki a fejekből, ahogy belekerült. Már csak azért is, mert Kína azt mond kifelé, amit csak akar. És azt fogja mondani, amit most is mond, hogy OTT javában cseng le az egész. Csapataink ugyan harcban állnak, de a kormány a helyén van. Ez a harc már a végső.
Ki a bánatos lófasz tudja ellenőrizni? Arról nem is beszélve, hogy KI AKARJA?
Ezért vagy azért. Aki OTT gyártat valamit, az aligha. Márpedig OTT sokan gyártatnak sok valamit. Az itteni nagyérdemű hátsó lábain hordottaktól az összes nyomkodni valóig.
Kína okos. A kínaiak is okosak. Sokkal okosabbak, mint a nem kínaiak. Így koncentrálva még okosabbak. Lesz majd az összes kínai üzletben konzerv és száraz árú dögivel (pont azzal), meg maszk, amennyit csak az úri közönség szeretne. Még az aluljárókban is.
És lesz egy további helyi jellemzője is a járványnak. Ezt nem a vírus okozza majd, hanem a turáni átok. Ez teszi fel majd az egészre az igazi koronát. Elkezdenek izzani a telefonvonalak. Fellendül a postai forgalom. Megindul a komoly, névtelen feljelentések áradata. Lendületbe jön a magyar egészségügyi csoda: álló nap száguldoznak majd a maradék mentőautók a beöltözött búvárokkal, természetesen – AKKOR – általában feleslegesen. Megmérik, beviszik, ott tartják, megfertőződik, ha nem koronavírussal, akkor valami mással, aztán, mihelyt kiderült, hogy MÉG nincs neki, szépen kiengedik, s innentől azt terjeszt, amit tud.
Elég lesz, ha valaki utál valakit. Sőt, még utálnia sem kell, az érkezik menetrendszerűen. A magyarokban – úgy tűnik az elmúlt egyezer és egyszáz évből – az irigység, rosszhiszeműség, pesszimizmus és rosszindulat genetikailag kódolva van. Szabó bácsi csúnyán köhög, de az üzleti konkurensem se néz ki valami jól.
A feljelentővonal. Még – talán – nincs, pedig ez volna a legfontosabb. Az igazi sláger.
Nem élhetünk muzsikaszó nélkül. És ha nincs? Hogy is mondta Zorba-Quinn? “Táncolni kell, Uram. A zene meg majd csak megjön valahonnan.”