Honvédelmi kanapé

Posted by

Lendvai Ildikó
A miniszter bemutatta azt a repülőgépet, amelyet mindenki kormány-, sőt miniszterelnöki gépnek tart, ám a NATO felé is igazolható honvédelmi beszerzések terhére katonai repülőként vásárolták. Elmondta, hogy ez minden ellenkező állítással szemben csapatszállító gép, speciális katonai berendezésekkel felszerelve. A fotókon látszik is néhány ilyen speciális berendezés, úgymint komoly méretű bárszekrény és bőrkanapék. Ezek nélkül egy valamire való katonai egység ma már egy métert sem tesz meg.
A hitetlen tamások persze okvetetlenkednek. Hát ezek soha nem olvastak Rejtőt, nem láttak Piedone-filmet? Azokból mindenki tudja, hogy egy viszkisüvegnél nincs jobb fegyver. Ha egy katonának (vagy miniszterelnöknek) öltözött álruhás terrorista bújna meg a gépen, csak fejbe kell kólintani, és kész.
A bőrkanapék hasonló célt szolgálnak. Tudvalévő, hogy ezeket a kormányfő és az amerikaI nagykövet önfeláldozóan maga próbálta ki, a hosszú úton baráti gatyára vetkőzve. Na most képzeljünk el egy belopakodott diverzánst a gépen, aki mindenféle gaztettre készül, ha egy szövetséges reptéren leszállnak. Természetesen a házirend szerint ő is gatyára vetkőzik, majd elszenderedik a kanapén. Ha az úticélnál aztán felriad, hétszentség, hogy egy szál alsóban ki sem mer szállni szégyenében. Így aztán se robbantgatás, se öngyilkos merénylet, se világháború .
Azt sajnos nem láttam a képeken, hogy van-e jacuzzi és infraszauna.a gépen. Nagyon kéne, mert enélkül nehéz méregteleníteni pl. a dühös túszejtőket.
Tudnám még ajánlani a jó illatot biztosító aromaterápiához szükséges készülékek sürgős beszerzését is. Enélkül valami menthetetlenül bűzlik a gépen.