Ócska világ lett

Posted by

Rózsa Mihály

Ma a Parlament hivatalosan is kimondta, hogy le van szarva magasról a jogállam. Hiába hozott a bíróság jogerős döntést, hiába ítélt meg jogsértett emberek számára kártérítést, a Fidesz Parlamentje úgy döntött, hogy semmibe veszik a bíróság döntését. Határozatot hoztak arról, hogy a törvény őket nem kötelezheti semmire.
Csakhogy ugye, még az Alkotmány helyére elfogadott Tákolmány is kimondja, hogy a jog és törvény előtt, minden magyar állampolgárt azonos jogok és azonos kötelezettségek terhelnek. Tehát ha ellenetek születik olyan döntés, hogy valamiért fizetnetek kell, ha nincs kedvetek megfizetni azt, innentől kezdve alkotmányos jogotok nektek is nem fizetni, és ha mégis fizettetni akarnak veletek, akkor az AB-hoz kell fordulni a jogegyenlőség elve alapján.
Ha törvény mondja ki, hogy a fogvatartottakat milyen körülmények között kell fogva tartani, akkor tessék ezeket a törvényeket betartani és biztosítani számukra a törvényben meghatározott minimumokat legalább. Ha pedig ez nem valósul meg és sérül a fogvatartottak alapvető szabadságjoga, akkor bizony ha a bíróság úgy dönt, hogy őket ezért kártérítés illeti meg, akkor tessék a bírósági határozatnak eleget tenni.
Arról keveset beszél érthetően a kormány, hogy a legtöbb fogvatartott tartózik az áldozatok felé kártérítéssel. Ártatlan áldozatoknak. A fogvatartottaknak megítélt kártérítés nem a fogvatartottakhoz kerülne jellemzően, hanem ebből lennének azok az áldozatok kártalanítva, akiknek ők tartoznak. Magyarul itt most a Fidesz Parlamentje, nem csak a fogvatartottakat rabolja meg a nekik jogosan járó pénztől, hanem az áldozatokat is, törvénytisztelő magyar állampolgárokat.
Hogy a Fidesz szavazógép megszavazta, az nem meglepetés, akkor se, ha mélyen felháborító. Az viszont gyalázat, hogy az LMP-s képviselők tartózkodással szavaztak. Az meg még ennél is nagyobb gyalázat, hogy az úgynevezett demokratikusnak mondott ellenzék nem szavazott ellene.
És akkor itt van még a derék jobbik, amiről sokan azt akarták beadni az embereknek, hogy egy este lefeküdtek úgy, hogy nácik, másnap reggel meg magukat is meglepve arra ébredtek, hogy ez már elmúlt náluk, sőt egyenesen demokraták lettek az antiszemita, rasszista, homofób, xenofób figurák mind. És erre mi történik a demokratikusnak mondott oldal drága szövetségesei részéről? Természetesen a Fidesz nem kicsit rasszista mocskát lelkesen megszavazták. Ennyit a szánalmas cukiságot játszó színházukról ezeknek. És ha ezek után is a demokratikusnak mondott oldal partnert lát bennük, hát menjenek a picsába.
Két ember volt, aki a tisztességet választotta. Szél Bernadett és Szabó Szabolcs voltak az egyedüliek, akik nemmel szavaztak a jogállam durva megtaposására. Össze-vissza két ember mert tisztességes lenni. Hát itt tartunk. Ócska világ lett itt, mocskos elvtelen és aljas közélet.