Boldogság

Posted by

Radnai György

Ma végre a boldogságról fogok írni: a csoda-szép gyerekkoromról, az izgalmas ifjúságomról, a szerelemről, az eszmélésemről, mert az élet szép!
Aztán leülök a gépem elé, „fölélesztem”, jobbról lassan előbukkan a Word, benne a „naplóm” éppen ott „kinyitva”, ahol tartok, a tegnapnál, a pénteknél. És akkor balról meg a Google oldalai lökődnek elő, benne a hírekkel.
Ba@@us!
Ez kár volt: „Ezt posztolta a KDNP frakcióvezető-helyettese Facebookon” és megjelenik egy kép (amit a hír szerint a „szerző” azóta már törölt is, mintha attól semmissé vált volna, milyen ember is ő), „nem értem….ha a magyar börtönlakó elítéltek 80%-a roma, akkor a bírók is rasszisták”??”
Belenézek Facebook névjegyébe: Dr. Aradszky, a KDNP(?) frakcióvezető-helyettese, aki „értelmiségi családban” született Békéscsabán, a József Attila Tudományegyetem Jogi Karának nappali tagozatán 1982-ben szerzett diplomát, nős, két leánya van és már saját maguk építette családi házban laknak Érdligeten.
Korrekt. Miért nem ilyen az ember is? Persze arról nem ír, hogy államtitkárként egyszer arról povedált, hogy „„A sátán/Soros terv ellen küzdeni keresztény kötelesség”. Így. Egyszerűen.
Ja, jut eszembe, hisz’ benyújtották azt a börtönbiznisz-izét, a törvényjavaslatot, hogy „nehogymá” meggazdagodjanak a bűnözők, mert xaros a kübli a börtönben, meg állni tudnak csak bent, mint a heringek, azok a gazok. Meg különben is: Gyöngyöspata is égbe, Krisztusért kiált! A nemjóját! Szóval, adni kell nekik, no nem zsozsót, hanem ami jár az olyanoknak. A 80%-nak! Mert, ahogy az azóta letörölt bejegyzés sugallja: a börtöntöltelékek 80%-a cigány! Hogy honnan vette? Nem írta meg. Nem “todományos” esszét írt: minek oda hivatkozás. Különben is: a szájhagyomány útján terjed. Akkor meg biztos igaz, ugye?! Legutóbb a SAS mondott százalékot valahol külföldön a fasisztáknál: de ő „csak” 75%-ot taksált, hogy annyi keresztény ember él a honban. Puff! Hogy ő is honnan vette? A KSH-tól? Vagy a Századvégtől? Esetleg a Nézőpont nevű izé mérte a rokonságnál? Mindegy. Hazudott. Persze vannak keresztények. Mint az a Dr. Aradszky is.
Szóval: akkor is nagyon boldog vagyok!
Nagyon boldog vagyok!
Boldog vagyok!
Vagyok…