Nahát, a bíró ítélkezik!

Posted by

Kardos András
Huth Gergely “független jogvédő” nyilatkozata: ” Őrület, hogy a bírói maffia tagjai mondhatják meg, kit óhajtanak elítélni, vagy éppen felmenteni.” Valóban, végre napfényre kerültek a jogállam antinómiái.
Micsoda fékevesztett abszurdum volt, a rendszerváltás hajnalán, hogy szétválasszuk a hatalmi ágakat, hogy a tanár tanít, a kutató kutat, az utcaseprő söpör, a bíró meg ítélkezik, az ügyvéd meg védi a védencét.
Hála Huth “jogvédő aktivistának” végre tisztán látunk: ennek vége, innentől kezdve mindenki azt csinálja amit Huth “jogvédő” (és kollegái) bediktálnak nekik. Vagyis: tanár azt tanít, amit Demeter irodalmi erőtábornok mond, író azt ír, ami szintén e polihisztorcentrumnak megfelel, bíró úgy ítél, ahogyan azt bediktálják neki, ügyvéd pedig abbahagyja a “védelembizniszt”, és azt védi, akit néki Huth (és kollegái) kijelölnek. Sőt, nem is védi az ügyfelét hanem támadja.
Istennek és Huth “jogvédőnek” hála ma már végre tisztán látok. Ja, igaz, még nem kaptam meg az eligazítást, hogy voltaképpen mit és hogyan kell látnom. De még csak dél van.