Eger, a díszvendég: bor, sör, kristálytiszta víz

Posted by

Szabad városok, hiteles írások
Az Újnépszabadság sorozata az ellenzéki összefogás nyomán felszabadult városok életével foglalkozik. Helyi tudósítók jelentése alapján beszámolunk a másik Magyarország híreiről, eseményeiről.
Tudósítónktól
(Eger)
Eger meghatározó szerepet tölt be Magyarország turizmusában: a hevesi megyeszékhely folyamatosan növekvő, eleve magas látogatottsága az elmúlt évek során, minden esztendőben tovább emelkedett, 2013-hoz képest 71%-os a vendégéjszakák növekedése, 2019-ben ez a mutató megközelítette a 700 ezres álomhatárt.  Most: február 27. és március 1. között az Utazás Kiállítás belföldi díszvendége lesz Eger.  Az Utazás kiállításon Eger a térséggel közös standon mutatkozik be, az érdeklődők így már a helyszínen megtervezhetik a teljes nyaralásukat. A díszvendégi standon Eger, az Egri Termálfürdő, valamint az Egri Vár mellett saját pultot kap a Gyógyvizek völgye, Mezőkövesd, Noszvaj, Szilvásvárad, Bélapátfalva, Gyöngyös, Hatvan és az Eger térsége TDM Egyesület.
Az Egri borvidék pincészetei mindig is különös vonzerőként jelentek meg, neves és nagyszerű eredményeket felvonultató borászainknak, valamint a megújuló, megszépülő környezetnek hála, talán soha sem volt még olyan népszerű a város borturisztikai kínálata, mint az elmúlt évben.
Az Egri Borút Egyesület, a Szépasszonyvölgyi Vendégvár Egyesülete, az Egri Borbarát Hölgyek Egyesülete, az Ostoros Bor. Tóth Ferenc Pincészete, a Bolyki Pincészet, St. Andrea Szőlőbirtok, a Petrény Pincészet, az Almagyar Érseki Szőlőbirtok, a Korona Borház és a Juhász Testvérek Pincészete jóvoltából a vendégek szó szerint ízelítőt kaphatnak majd a legkiválóbb egri nedűkből. Sőt, február 29-én szombaton a Hatvany Serfőzde világos, barna és búza söreinek kóstolójára is várják a látogatókat, akik a Szalajka-völgy forrásából származó kristálytiszta vizet is megízlelhetik.