Zsigmond, a Zöld Íjász

Posted by

Rózsa Mihály
Jó páran felháborodtak Rékasi Zsigmond, erősen rasszista ízű posztján. Elmeséli kalandját a Moszkva téren a “randalírozó cigányok” ellen. Azzal indul a dolog, hogy a magányos hős, halvány füstből kilépve, hallja, hogy egy lány kétségbeesetten kiabál.
Ő, a Bosszúvágy hőse, a Zöld Íjász, esetleg Batman, nem nézheti ezt tétlenül, ezért aztán mind a 42 kilójával és a rá rakott vasággyal együtt, elindul az elkövetők felé.
Halk,sejtelmesen, ijesztő zene szól közben a háttérben. Először 5-6 cigány fiút lát, akik bántalmazzák a lányt. Mire oda ér közelebb, már ott van egy lány is még, akit két újabb fiú vesz közre és az rákiabál hősünkre, a szuperhősre, hogy : Mi a faszt bámulsz? Kopasz geci kurva! Menj a kurva anyádba.
Hősünk itt megáll egy pillanatra, mert ugye kurvázni igen ritkán szoktak férfit, itt valami apró hiba lehet a forgatókönyvben, de mit csináljon, ha egyszer így van benne, hát így hangzik el. Szerinte ahogy ízlelgeti a mondatokat, ez nem is olyan nagyon rossz. De itt kiesett kicsit a szerepéből, mert hát na!
Ezalatt a megtámadott lány csalódottan kereket oldott, mert nem a szuper hős szabadította ki a gonoszok karmai közül, hogy aztán felszálljon vele a felhők fölé és ott megcsókolja. Ki is lép azonnal ezzel a produkcióból, mert szar az egész így már.
A szuperhős nem tudja, hogy most akkor mit tegyen, ha már a kiszabadításra váró királylány, lelépett, mielőtt ő konkrétan kiszabadíthatta volna. Gondolta akkor szarik az egészre, elindul másfelé, hátha valahol máshol szólót énekelhet.
De jöjjön a romantika, mert az kell minden giccsbe. A romantika a szuperhős párja formájában érkezik villamossal. És duettet énekelve, elindulnak bevásárolni együtt a Sparba. Itt a történet üzenete szempontjából találóbb lett volna a mesébe a CBA-t beleszőni, de ezt elkúrták.
És az elbeszélésbe megint jön egy kis zavar. Ugyanis, amikor a főhős anyját szidták a gonosz cigányok, akkor a főhős azt mondja, azért fagyott le, mert ilyen vele még soha nem történt. De a Spar után már emlékszik rá, hogy volt ilyenben része a Keleti pályaudvarnál is – lelki szemeitekkel képzeljetek el a földre migránsokat is- mikor szintén neki támadtak a cigányok, de ő elővette a gázsprayt és azok ettől beszartak és menekültek. Batmannak megjegyzem sokkal látványosabb fegyverei voltak, mint magyar változatának.
Na, de vissza a Moszkva térhez, mert a romantikus tartós tej és zsemle vásárlása után, hősünk is idetér a párjával. De a magyar szuperhős itt már éberen figyel, hiszen tudja, hogy a filmekben ilyenkor mindig jön a váratlan támadás. És nem is lesz csalódása a nézőnek, mert kiderül, hogy immár két cigány banda keresi a téren hősünket. 7-8 fő. Hogy hogyan lett a 8 fős eredeti társulatból két banda hirtelen, azt jótékony homály fedi. És ezek, akik ádázul keresik a szuperhőst, hirtelen meglátják és rájuk is rohannának. De a Rettenthetetlen, felmenekül előlük a 22-es buszra. A banda a busz mellett tombol. Valamiért nem mennek fel a buszra, biztos olyan lehet a busz a cigányoknak, mint vámpírnak a kereszt vagy hasonló.
Megint van a történetben egy kisebb zavar. Mert 7-8 fős banda kergeti, de azoknak csak egy része tud átszaladni valamilyen villamos előtt, a többi gyáva és nem követi ezeket. A busz mellett, mégis 7 bandatag ordibál. Azt is mondják, kicsit máshogy fogalmazva neki, hogy csiga-biga gyere ki, ég a házad ide ki. Tejet és vajat nem ígérnek.
A főhős feláll a buszon velük szemben. Egy kisnyugdíjas félre érti és leül a helyére hálálkodva. De a buszon van még egy hős, aki beáll az egyik ajtóba, hogy ha ezek jegy nélkül felszállnak, akkor lerugdalja őket. Már hősünk éppen akcióba is lendülne, amikor a buszvezető bezárja az ajtót és elmenekíti a hőst és kedvesét, valamint noname Robinjukat.
És akkor hősünk monológba kezd. Elmondja, hogy ő nem rasszista ugyan, de a cigányok azok, akik így támadnak meg embereket az utcán. Hangsúlyozza, hogy nem rasszista, de azért jól lehet érteni az üzenetéből, hogy a kurva anyját a cigányoknak. És azonnal elő is adja, hogy ezért tök érthető, ha van Magyar Gárda, Betyársereg és egyéb szarságok. A történetének ez a monologizált része a legkevésbé humoros, itt normális ember gyomra fordul fel tőle. Ne bántsd a Zsigmondot, mert pórul jársz ! zárja meséjét. És megtudjuk még zárásul, hogy ő az egész életét a Hazának szentelte. És nem lesz áldozat. Maximum saját mentális betegségének.
Fel lehet háborodni persze jogosan a rasszista mesén. De én inkább csak kinevetem ezt a szerencsétlent. Hogy miért egyértelmű, hogy kamu az egész, úgy ahogy van, azt normális embereknek magyarázni sem kell ennél jobban, aki meg hülye, annak nem is érdemes. Zsigmond, jó nagy marha vagy te! Szégyelld magad.