Zsigmond története

Posted by

Rékasi Zsigmond,  Rékasi Károly fia  legutóbbi Facebook-posztjában arról írt, hogyan vette üldözőbe egy banda a Széll Kálmán téren. Azzal vívta ki a szerinte cigány fiatalokból álló csoport ellenszenvét, hogy félbeszakított egy nyílt színi bántalmazást: egy lányt vertek egy négy-ötfős csoport tagjai, ám amikor megzavarta őket, a lány el tudott menekülni. Az esetet Rékasi szerint végig nézte egy másik csapat is,  Közben megérkezett barátnőjével vásárolni mentek. A boltból kijőve vették észre, hogy a két, idő közben összeverődött banda őt keresi.
“Az addigra 7-8 fős csoport egyike rám mutatott, “Ott van! Ott a kopasz k*rva!”. A kedvesemet áttereltem a másik oldalamra, és azonnal odasiettünk a buszunkhoz. Pontosan tudtam, hogy 7-8 olyan patkány, aki nyilvános helyen rátámad és megver egy védtelen nőt, az az én szerelmemet minden további nélkül bántani fogja. Semmi kétségem nem volt afelől, hogyha nem érünk fel a buszra, akkor verekedés lesz, mert az szent, hogy nem hagyom az ilyen férgeknek, hogy bántsák a kedvesemet. (…) Szerencsére sikerült felmenekülnünk a buszra, köszöntöttük a buszsofőrt, aztán leültünk. A busz nem indult, így beértek minket a kanok. Ledobtam mindent, és védőfalként felálltam a párom és a horda közé. (…) Egy srácnak elmondtam, hogy már vertek egy lányt, közbe akartam lépni, és azóta keresnek. Ő beállt az egyik ajtóba fogadni őket, így azon ritka esetek egyike állt fel, amikor nem egyedül áll szembe az ember egy ilyen haragtól fűtött primitív csürhével. Szerencsére a buszsofőr felismerte a helyzetet, és mielőtt nagyobb lett volna a baj, elindult. /Megmenekültünk. – írta Rékasi Zsigmond a Facebookon hozzátéve, hogy elege van az ilyen esetekből, és nem akar többé áldozat lenni.
Szerinte igenis az ilyen csoportok sokaknak jelentenek komoly fenyegetést, a rendőrök pedig jellemzően nem segítenek, és amíg ez nem változik, addig nem kell csodálkozni, hogy aktívak az olyan csoportok, mint a Betyársereg.