A WC-vel szemben stadion

Posted by

Lendvai Ildikó
Most már biztos: benne kell, hogy legyek a felső tízezerben. Mit tízezerben! A felső ezerben, de lehet, hogy a felső százban is. Kiderült tudniillik, hogy több megtakarításom van, mint a miniszterelnöknek. Neki a vagyonnyilatkozata szerint egy fillérnyi sincs.Eddig legalább párszázezer mindig volt, de most elfogyott. Talán elromlott a mosógép vagy a tévé, pláne a cirkó, az sokat elvisz. Nekem azért van valamennyi az OTP átutalási számlámon, figyelem is, nehogy elköltsem, mert végre ideje festetni.
Abból is látszik, hogy sokkal gazdagabb vagyok nála, hogy neki van egy több mint kétmilliós tartozása is, nekem meg nincs hitelem. Igaz, nálunk a WC-vel szemben a fürdőszoba van, és nem egy stadion, mint neki Felcsuton, de azzal nem megy sokra, nem lehet könnyű pénzzé tenni.
Most azon aggódom, mi lesz, ha a miniszterelnöknél is festetni kell? Esetleg félretehetnék neki is majd néhány doboz festéket. Valahol még van régi ecsetem is, meg olyan elsimító vakolóizé a gletteléshez. A szekrény hátulja is tele van e célra tartogatott festékfoltos farmerekkel, az is jól jöhet. Ahol ennyire nincs spórolt pénz, mint náluk, ott biztosan örülnek majd a legkisebb segítségnek is..