Ez csak egy szavazat

Posted by

Kőhidi Imre
Nem megyek most el abba az irányba, hogy révészmáriuszok, jönnek, mennek, Szentendre meg adott; ha 1700 évet kibírt keresztény városként, identitása megőrzésével még most is mediterrán életszemlélettel, van esély rá, hogy NE egy gyalog/biciklis híd léte/nemléte vigye a vesztébe.
(A gát se létezett az elmúlt századfordulóig; én már a mobilgátat a méterenkénti 12 milliós (kiagyalt) költségével sem tartottam megindokoltnak. Főleg úgy nem, hogy a pályázati pénzt újrafásított parttal nyerték el, majd az alpolgármester utóbb egyszemélyben eldöntötte, nem. A kivágott platánok nem pótolhatók.)
Pusztán megemlítem, hogy Szentendére biciklizőket semmilyen tiltás nem veszi rá, hogy ne az alsó, számukra eszelős nagy útburkolati jelekkel tiltott úton biciklizzenek át kisgyermeket tologató, sétáltató anyukák közt, anyázva, mocsok modorral, nem igényem a számuk bővítése. (Karavánban járnak erre 70 fölötti német csoportok, egy se megy le közéjük.)
Ha lenne híd, úgyis jó, de nem szükségszerű a léte; az a biciklis, aki csak emiatt mondana le a Dunakanyar felé biciklizésről, még nem született meg. És csak az, hogy valami NER lovag keressen a hídépítésen (is), sem igazolja az indokoltságát.
A Szentendrei sziget remek biogazdálkodását, víznyerési lehetőségét SEMMI SE veszélyeztesse, ez a kulcskérdés, Az, hogy emiatt emberek maradnak a szobabiciklin, vagy elmennek FIDESZ szavazónak, nem releváns.
A város szerkezetébe a Belvárosban nem illeszthető bele; ez tény. Semmit nem tudunk a fenntarthatóságáról, csak azt, hogy a Vár fura ura csicskákkal intézteti kapzsisága kielégítését, ez nekem nem érv.
Tőlem mindenki úgy szavaz, ahogy akar, ezer fontosabb probléma van ennél a város életében. Ahol az előző vezetés csak a kulturális területen, és csak a fesztiválokból 150 milliós nettó veszteségre volt képes, de arra nem, hogy a JÁRÁS egészségügye többre jusson a kapacitás megőrzésénél, ott nincs kérdés; NEM KELLENEK.
Ha egy normális országban azt mondom, hogy egy vakolat nélküli malom ablak nélküli “felújítása” négyzetméterenként félmillióért, több évig készül, repülősóért kiáltanak. Ez az egész a múlt lomja, nettó selejt, MOST kérnek először véleményt róla, nekem ITT, a komp helyére nem kell, de ez csak egy szavazat.