GYÁRBEZÁRÁS ! – MEGOLDÁST KELL TALÁLNUNK!

Posted by

Szabad városok, hiteles írások
Az Újnépszabadság sorozata az ellenzéki összefogás nyomán felszabadult városok életével foglalkozik. Helyi tudósítók jelentése alapján beszámolunk a másik Magyarország híreiről, eseményeiről.

Janiczak Dávid polgármester

(Ózd) Több hetes titkolózás után, többszöri határozott találkozó-kérésünkre, fél órával ezelőtt olyan súlyos leépítésről tájékoztatott az ABB (volt GE) vezetősége, mely alapjaiban rengeti meg városunk sorsát!
Szándékai szerint év végéig teljesen leépíti a termelést ózdi gyárában, az elbocsátások júliusban kezdődnek és év végéig mindenkit leszámolnak. Közösen kell megoldást találnunk, hogy elkerüljük 1990 hatását!
Közvetlenül több mint 1100 család, közvetetten az egész város sorsáról, az önkormányzat bevételi forrásainak jelentős részéről, a város megtartó képességéről, ingatlan árakról, szolgáltatások, és üzletek talpon maradásáról van most szó!
Ózd tárgyalásEzért holnap 9 órára rendkívüli megbeszélést kezdeményeztem az ABB vezetésével, országgyűlési képviselőnkkel – fejlesztési miniszteri biztosunkkal Riz Gáborral, a Járási Hivatal vezetőjével Zsigray Árpáddal, és a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának (munkaügyi központ) vezetőjével, Bárdos Gézával.
A helyzet elemzése után arra fogom kérni Képviselő Urat, hogy mihamarabb üljünk tárgyaló asztalhoz a Kormány illetékeseivel is a helyzet mielőbbi megnyugtató megoldásának érdekében.
Ezzel egyidőben újra kapcsolatfelvételt kezdeményezek ismert nagy, magyarországi termelő üzemekkel, Ózd város ajánlására.