Ha én pápa volnék

Posted by

Rab László

Amikor Röszkénél egy koma kézzel lehúzta maga előtt a csirkehálót, majd a zummoló kamerák felvételein azt lehetett látni, hogy a Veszedelmes Migráns Óriástömeg (VMÓ) Fertelmesen Veszélyes és Rettenetes Támadásra Szánta Magát (FVRTSZM), lehetett tudni, hogy a támadásrohamok folytatódnak. Nagy veszélyben van a haza, de mi állunk a vártán, nem lesz az, hogy átvonul rajtunk a fél világ.
A határkerítés körüli rohamokkal feledtetni lehet azt a belső töketlenséget, ami a szarkupac fenntartását a Nagy Októberi Szopóroller óta jellemzi. Nincs a mininek épkézláb ötlete arra, hogy újra a kezébe vegye a dolgok irányítását, marad az, hogy fokozódik a veszély, focinyelven szólva: nagy a nyomás.
Ezt a fokozódó nyomást lehetett már a Niedermüller-ellenes tüntetés idején is érezni. Ott is az ment, hogy piszkosul meg lett támadva a kereszténység, ez a teljesen elnyomott kis vallásocska Agyarországon. A folytatás érdekesen alakult, mert négy nagytudású CÖF-doktor levelet írt a pápának, arra kérték Őszentségét, szíveskedjen eltekinteni attól, hogy nemrég lemarházták és demens vénembernek nevezték, jöjjön ide, és tegyen rendet, mert ihoszohonyahatos a ballibák és más országeltaposó háttérhatalmak túlereje, ha nem jön, ne csodálkozzon azon, hogy újra és újra lemarházzák majd a szeretetre hivatkozva a keresztény össznemzeti erők.
Ha én pápa volnék, válaszolnék nekik. De a válaszlevélben nem csak Miatyánk lenne. Szorítanék helyet a Tianyátok-nak is.

berlusconi novak
Berlusconi és Novák

Megtámadta Jávor Benedek szegény Novák Katalint, aki – ez van egy képen – Silvio Berlusconival ölelkezett (miközben a Mini Salvini után kajtatott, de Matteo sokáig elbújt előle, aztán csak meglett). Megtámadták a szikraagyú Kövér Laci bátyót a Lenin-fiúk, és megtámadták az antifasizták Náci bácsiékat, akikhez, mint az Átlátszó jelezte, a Mini is odavágott párszáz milliócskát. Hogy nyugodtan masírozzanak a Böcsület Napján a Városmajorban, a 44-es nyilas tömeggyilkosságok eléggé jól adatolt helyszínén. Hogy lehetőség szerint ütközzenek is meg az ellentüntetőkkel. És amikor majd összecsapások lesznek, jöhessen a Mini Nemzeti Rendfenntartó és Középre Araszoltatásáért Felelős Orrmánybiztos (MNRKAFO), és az lesz a vége, hogy a mini odacsap, ahova köll.
Megtámadták a libernyák magyar- és történelemtanárok az illiberát Nemzeti Alaptantervet. Mely tele lett pakolva a mai életünkre hatni képtelen középszerű figurával. Nem az a baj, hogy az egyik nyilas volt, a másik virtigli náci (na jó, az a kis pötty csak megzavarja az embert), hanem hogy tök érdektelen Wass AlbertNyirő József bevonszolása a NAT-ba. Nem az a baj, hogy Kertész Imrét, az egyetlen magyar irodalmi Nobel-díjast kihagyták (amire csak azt tudom mondani: bekaphatjátok), hanem hogy helyette szarral kenik be a diákok padjait. Keresem, kutatom az okát annak, hogy a titkos tantervgütymölőknek miért esett Herczeg Ferencre a választásuk? Csak nem arra gondoltak, hogy akit háromszor jelöltek (itthonról, a kormányző őfőméltósága köreiből) Nobel-díjra, az valami eszementen baromi nagy író lehetett? A háború előtt, emberek! Aminek már hetvenöt éve vége van.
Szánalmas és siralmas ez a Mini által újragondolt komcsi tempó, hogy mindenbe bele kell ugatni. Abba is, hogy kit, mikor, hogy és miért kell megtanítani. Tudjon késsel, villával enni! – írták régi tantervekben. A gyerekek. Akik most majd olyanok lesznek, biztos ez a központi vágy, mint a fideszes nacsalnyikok. Olyan keresztények, akik bármikor letapossák a gyengébbeket. És akik kegyetlenül megsemmisítik az ellenfeleiket. Ezért kell annyira ez a NAT? Ha tanár vagy, legyen eszed. Ha azt tanítod, amire ezek rá akarnak venni, abba igen sokan bele fognak halni.
Közben meg Dzsudzsi picit felesleges lett.Dzsudzsak dob
Megtámadták Dzsudzsák Balázst is. Mert egy pillanatra olyan lett, mint amilyenek mi magunk vagyunk: fölöslegessé vált. És kiszuperálták. Kiiktatták, ahogy a Miniék mondani szokták maguk közt. A nép ettől a dzsudzsáktalanítástól hallatlanul boldog volt, tombolt, őrjöngött, lehordta mindennek azt az embert, aki bajba került. Ez van most divatban. Aki szarban van, senkinek tekinthető, ki lehet hát róla mondani, hogy tűnjön el, szűnjön meg, egyáltalán ne legyen.
Dzsudzsákot, aki 700 millió forintot keres évente, senkinek azért nehéz volna nevezni. A nyírségi parasztgyerek, akiből herceg lett, és bírja a Mini barátságát, csak pár napig maradt kiszuperált senki, utána újra az a Bentley-s sztár lett, aki addig volt. Öröltem neki, hogy újra át tudott változni. Hogy nem semmisült meg teljesen, és nem szívódott föl. Nyugdíj előtt állok, együttérzek vele. Még pár év, és utána kénytelen lesz abból megélni, amit összefocizott hosszú pályafutása során. A pár jó év után szerencsés esetben hosszú évtizedek következnek, amikor a kutya se kopogtat az ajtaján. A Mini se tartózkodik itthon (mert bebörtönöznék), talán Azerbajdzsánban lesz, esetleg a Zöldfoki szigeteken, vagy ott, ahol jó eséllyel kaphat menedékjogot. Nem fogja megkérdezni, mert kisebb gondja is nagyobb lesz annál, hogy miért nem jöttél haza pályád végén a hazádba, aranytökű barátom. Miért mindig a pénzt választottad a futball helyett?
Ha mégis összejönne a távoli jövőben ez a beszélgetés, a futballista visszakérdezhetne:
– Miért? Nem ugyanazt választottuk mindketten?