Szűcstelep

Posted by

Szabad városok, hiteles írások
Az Újnépszabadság sorozata az ellenzéki összefogás nyomán felszabadult városok életével foglalkozik. Helyi tudósítók jelentése alapján beszámolunk a másik Magyarország híreiről, eseményeiről.

László Ágnes
(Cegléd) Amikor a jó szándék már hagyomány!
Mára már hagyományként szólhatunk Dr. Túri József Cegléd Város díszpolgárának felajánlásáról, hiszen tavaly is adományozott a szívéhez közelálló két választási kerület rászorulóinak tűzifát. A 3. választókerületben található szűcstelepi városrészen idén is 3 nehéz sorsú család kapott segítséget, hogy otthonukban ne a hideg legyen az úr.
A Doktor úr még az év elején keresett meg felajánlásával és én elfogadtam. A körzetben nagyon sok hátrányos helyzetű ember él és a felajánlás a Szűcstelep lakóira vonatkozott. Mivel a város ezen részén sok roma család van, így nem volt kérdés, hogy a Roma Önkormányzatot is bevonom az akcióba. Jakab István örömmel fogadta a javaslatom/felajánlásom és megegyezésünk szerint ő két családot örvendeztet meg a váratlan ajándékkal én pedig egy idős asszonyt.

Tüzifa
Tüzifa a platón

A mai nap folyamán 10 mázsa tűzifát pakoltunk fel a kellemes tavaszi időben Dr. Túri Józseffel, unokáival és lányával, valamint a Roma Önkormányzat képviselőjével Jakab Istvánnal és két fiatal fiúval a doktor úr otthonánál. Az adománnyal a Szűcstelepre indultunk, ahol a családok már vártak minket.
Jellemzően megtört sorsorsú emberekhez vitt az utunk. Több évtizedes munkaviszony után munkanélkülivé vált emberekhez, beteg gyermekét egyedül nevelő anyához.
Mindenhol nagy örömmel fogadtak minket és még ha néhány percre is betekintést engedtek a világukba.
Dr. Túri József felajánlása mindenki előtt példamutató.
Ezúton is köszönöm a magam és a körzet nevében eme rendkívüli, példaértékű ajándékot és unokáinak a nagy segítséget a pakolásnál.

Kép: Dr. Túri János