Új közellenség

Posted by

Varga Zoltán
Ez „nem lesz hagyva annyiban! Tüntetés lesz.” A Kedves Vezető magyarhangja, Bayer naccs’úr határozta meg így az új irányt. Niedermüller Péter az áldozat. Lehetne bármelyikünk. Akár én, de maguk is.
„Nekik” végtére mindegy is, csak lehessen végre valaki újra közellenség, végre szívből utálni.
Mert a „régieket” mára megunta a nagyérdemű. Annyira elhasználódtak, elkoptak, hogy talán már a kimódolójuknak sem áll fel tőlük a cerka. Kell új. Kell olyan, ami újra összetereli, majd egyben tartja a szétrebbenő nyájat. Mindegy ki, de VALAKI.
Például Niedermüller Péter. Lényegtelen mit mond, az meg méginkább, miért is mondja. Összesen az számít, hogy legyen legalább két olyan szó a mondatában, amiből valami nyakatekert módon fegyvert, kimondójukból pedig (köz)ellenséget tud gyártani a csikorgó kormányzati gépezet, a szervilis propaganda. Mert ha mást nem is, azt még felismerte a hatalmában belezakkant K. Vezető és népizenekara, ha nincs ellenség, akkor ők lesznek a sorosok. Akkor bukás van. Ezért, ha kő kövön nem marad is, de mindig lesz ellenség. Ha nem jön már be Soros, Brüsszel, a gyöngyöspataiak, az ügyvédek, a szinglik, a lófütty tudja kik, akkor majd bejön más. Kreálnak újat. Mire való Habony, ha nem erre?