Aján

Posted by

Serényi Péter

Saját magam számára is meglepő sikerrel tartottam eddig vissza magam attól, hogy belekotnyeleskedjek az Aján Tamás-sztoriba, szokatlan tartózkodásomnak két oka van: 1. „ezeréves”, hol szoros, hol laza ismeretség köt a főszereplőhöz, 2. ki az a hülye, aki önként és dalolva nyúl darázsfészekbe?
Mostanra azonban, olvasva Szelestey Lajos barátom mai, sokadik dolgozatát, elfogyott a türelmem…
Túlságosan sok mindent nem értek, de ez még hagyján!
mi mindent nem értek?
1. Most akkor felfüggesztették Ajánt vagy önként félreállt, háttérbe húzódott?
2. Mennyi időre szól ez az állapot?
3. A híradások szerint 90 napra, ez esetben hogy fordulhat elő, hogy nem egészen 2 hónappal a felfüggesztés/félreállás után sor kerül(het) a vizsgálatok eredményének kiértékelésére?
4. Tegnap azt nyilatkozta Aján, hogy a lakóhelye fölé küldött drónokkal kontrollálják a mozgását, azaz kriminalizálódik a történet.
És még sorolhatnám tovább…
Megismétlem: hogy én valamit/bármit nem értek az hagyján, kit érdekel!
viszont…
Szent és – bár természetesen nem tudom bizonyítani – szilárd meggyőződésem, hogy valahol valakik egész egyszerűen és egyértelműen megunták azt a szinte naponta megerősített tényt, miszerint 8-12 évvel ezelőtti olimpiák érmeseinek listáját kell átírni, mert kiderülnek a hajdan még csak sejtett, utóbb bebizonyosodó doppingolások!
arra is van tippem, hogy ki állhat (persze nem egyedül, hanem testületével együtt) a most eszkalálódó botrány kirobban(t)ásának hátterében: Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság német elnöke!
Igen, német!!!…
Senki, hangsúlyozom, senki nem lehet annyira naiv, hogy azt higgye: az egész mostani folyamatot elindító ARD, a német köztévé, az akciója előtt nem egyeztetett a honfitárssal, aki ugye a világ tulajdonképpeni elsőszámú sportvezetője!
szerintem kizárt, hogy ez elmaradt volna!
Ha majd egyszer esetleg mégis kiderülne, hogy tévedtem (kötve hiszem, hogy tévedtem, s kötve hiszem, hogy kiderül…), akkor nagyon fogok csodálkozni, s utólag minden érintettet megkövetek, nem mintha ez bárhol, bármikor, bárkinek számítana…