Mégegyszer a röszkei képekről

Posted by

Rózsa Mihály
Itt van nekünk ez a migráns betörés ügye. Vannak akik azonnal azt állítják, hogy a felvételeke amiket bemutatott a kormányzat, azok mind hamisítások. Nekem erősen az a gyanúm ebben az ügyben, hogy ezek a felvételek nem hamisítások, valóban megtörtént a betörés.
Vannak akik azzal akarják vádolni a kormányt, hogy hamisított felvétel alapján riogat. Ki teljesen nem zárható, de itt szerintem nem erről van szó, és amiről viszont szó van, az sokkal keményebb kritika a kormány felé, mint a felvételhamisítás.
Több milliárd adóforintból épült egy nagy kerítés, amiről eddig azt állították, hogy tökéletes biztonságot ad és védi az országot azoktól, akik illegálisan akarnak behatolni a területeinkre. Az is köztudott ugye, hogy az ilyen behatolásoknál a leginkább veszélyeztetett pont, az pont ott van Röszkénél, amiről a felvételek szólnak.
Mit lehet látni ezeken a felvételeken? Én azt láttam, hogy kb 60 ember szervezetten elindul a kerítés felé, csak felmásznak rá és már a szuper biztonságot adó kerítés úgy omlik össze ettől, mint a kártyavár. Milyen szuper kerítés az, amit minden érdemi nehézség nélkül be lehet csak úgy dönteni?
Elmondják azt is, hogy a legveszélyesebb helyen a hajnali órákban, amikor a leginkább lehet számítani behatolásra, mindössze három biztonsági őr tartózkodott határnál. Amikor megtörténik a behatolás ezek lépnek fel a támadókkal szemben. Leadják a riasztó lövést, ami miatt a társaság nagyobbik része inkább azonnal visszafordul Szerbiába. Nyilván ezek nem igazán kemény tökű behatolók voltak, mert ha olyanok akartak volna szervezetten betörni, egészen biztos, hogy három biztonsági őr nem tudta volna visszafordulásra bírni őket, csak figyelmeztető lövés leadásával.
Ráadásul azt már beismerték, hogy 11 ember a figyelmeztető lövés ellenére is tovább haladt és bejutottak Magyarországra. Ha valóban 60 fő indult neki a határnak, akkor majdnem 20 % jutott be közülük, ami magas arány. Ebből 4 embert sikerült a kiérkező rendőröknek valahol elkapniuk, 7 társukat még mindig keresik. Nekem ez azt mutatja, hogy egyáltalán nem igaz, hogy biztonságosan sikerült megoldaniuk az ország biztosítását az illegálisan érkezőkkel szemben. De ha nem működik a rendszer, amit jól mutatott, hogy egy ilyen erőtlennek látszó betörési kísérlet is nem kis részében sikeres lehetett, hogy rosszul építették fel a védelmet, mégis erre a közpénzekből számtalan milliárdot költöttek és költenek még ma is el. Nem is értem akkor, hogy Bakondi és Pintér hogy magyarázhat nagy sikerről egy ilyen beégés után.