Soros-hálózat

Posted by

Vásárhelyi Mária

De most tényleg! Mennyire szar lett volna, ha Budapest lesz a központja a Soros által 1 milliárd dollár tőkével alapított globális oktatási, kutatási hálózatnak.
Mennyire szar lett volna, ha Budapestről integrálják azt a világméretű összeesküvést, amelynek célja a felsőoktatási intézményekben folyó oktatási és kutatási tevékenység összehangolása, az ehhez szükséges intézményi és anyagi háttér megteremtése, egy világméretű oktatási és kutatási hálózat létrehozása.
Mennyire szar lett volna, hogy Budapest a tudományos világ centrumába kerül, és idejön az a sok idegen meg külföldi, hozzák a mocskos pénzüket, nem is tudnak magyarul, és mégis itt akarnak oktatni, kutatni.
Milyen szar lett volna, ha Budapest neve fogalommá válik a tudományos világban, és a magyar oktatók és diákok is könnyűszerrel hozzáférhetnek az új tudományos eredményekhez, intézményesen bekapcsolódhatnak a tudomány nemzetközi vérkeringésébe.
Köszönjük Orbán Viktor és Fidesz, hogy megóvtatok bennünket ettől a ránk leselkedő óriási veszélytől és időben elüldöztétek Budapestről az Open Society Institute-t, amely létrehozza ezt a centrumot, és a CEU-t, amely működtetni fogja. Ezért is hálás lesz nektek az utókor!

A kapcsolódó hír, még a Mandiner is megírta:

“Soros György, magyar származású amerikai üzletember – elmondása szerint – megtette élete legfontosabb bejelentését a davosi Világgazdasági Fórumon. A milliárdos egy új egyetemi hálózatot szeretne létrehozni annak érdekében, hogy a jövő generációit felkészítse a globális kihívásokra – írja az opensocietyfoundations.org. A hálózatot 1 milliárd dollár támogatással indítaná útnak. A kezdeményezés neve Nyílt Társadalom Egyetemi Hálózat (Open Society University Network).”