A Suzuki sztori

Posted by

A MÚOSZ Kül- és Biztonságpolitikai Szakosztálya rendszerváltoztató éveinket felidéző beszélgetés-sorozatának idei első rendezvényén Japán 30-35 évvel ezelőtti szerepe, a távol-keleti ország hazánkra irányuló sajátos figyelme volt terítéken. A két ország médiájában kialakult akkori „információ-pingpongról” és sok minden egyébről Kárpáti János, a beszélgetés moderátora faggatta Trom Andrást a Sajtóházban.
Ezúttal is Kertész Zsuzsa volt a háziasszony a rendezvényen, ahol a terem falait a volt MTI-tudósító Tokióból küldött mintegy 5000 (!) anyagából válogatott összeállítás sajtótörténeti tablói díszítették.
Az új típusú gazdasági együttműködés a világ második gazdasági nagyhatalmával azonban nehezen bontakozott ki. Trom András elmondta, hogy az első Suzuki ajánlat még 1985 novemberében született, az ő tokiói akkreditálása előtt körülbelül egy évvel. A tárgyalások igen vontatottan haladtak, az elképzelések többször módosultak, a magyarok döntése azonban csak nem akart megszületni. A tudósító ezért 1989. október 29-i keltezéssel, kérdőjelesen („Mégis lesz Suzuki?”) szellőztette meg értesülését arról, hogy Suzuki Oszamu, a Suzuki Motor Corporation elnöke tesz még egy kísérletet és novemberben Budapestre jön tárgyalni.  A tokiói híradás után felgyorsult a döntéshozatal, már csak azért is, mert két hónappal később – éppen harminc éve – hivatalos látogatást tett hazánkban (először és azóta is utoljára) a japán kormányfő. Akkor írták alá a Suzuki gyár létrehozásáról a szándéknyilatkozatot.  Nem alaptalan a feltételezés, hogy annak a bizonyos MTI-hírnek szerepe lehetett az egyezmény rapid megkötésében, hiszen a japánok erre harminc évvel később is emlékeztek

Kép: Az első “magyar” Suzuki