Mossák az agyunkat

Posted by

Vásárhelyi Mária

A minap a HVG-ben megjelent egy cikk arról, hogy a Rogán-féle Miniszterelnöki Hivatal 2015 óta közel százmilliárd forintot költött kormánypropagandára. A kormánypropagandára-agymosásra költött közpénz azonban ennek a sokszorosa, becslésem szerint legalább az ötszöröse, de inkább több.
Hiszen idesorolhatjuk az állami rádióra és televízióra költött évi 80-100 milliárd forintot, amely sem tájékoztatási, sem szórakoztató, ismeretterjesztő feladatainak nem felel meg, kizárólag politikai propaganda célokat szolgál, mivel a kulturális és szórakoztató műsorokat is politikai szempontok alapján szerkesztik.
És a kormány propagandát szolgálják az állami vállalatok – amelyek a piacon a legnagyobb hirdetők közé tartoznak: Szerencsejáték ZRt. MVM stb. – évi több tízmilliárdos reklám költései is, amelyek célja valójában a kormány által felügyelt és irányított hatalmas médiabirodalom, propaganda konglomerátum fenntartása. Becslésem szerint alsóhangon legalább 200 milliárd forint közpénz folyik el évente agymosásra.
Gondoljátok meg, hogy ennyi idő alatt, ennyi pénzből talpra lehetett volna állítani az egészségügyet, fel lehetett volna számolni a mindent megmérgező hálapénz rendszert, itthon lehetett volna tartani a sok ezer elvándorló orvost és nem mellesleg meg lehetett volna menteni sok-sok ezer #magyarember életét. Vagy fel lehetett volna építeni egy modern és igazságos oktatási rendszert, amelytől #anemzet jövője függ.
És nem mellesleg, ha valóban a #magyaremberek érdekében használták volna fel ezt a pénz, akkor nem sikerült volna ezzel a mocskos propagandával meghülyíteni a fél országot.

A Tiszta szó grafikája