Orbán és a bíróság ítélete

Posted by

Horn Gábor
A vállalhatatlanul és durván rasszista Orbán szöveg után ( Lásd: ezek itt munka nélkül vesznek el tőlünk egy csomó pénzt, miközben mi gürcölünk – gondolom Mészárosra utalt a miniszterelnök-). Jön a fideszes másod vonal szánalmas magyararázkodása: adnának ők, de nem pénzben, hanem oktatásban.
A baj ezzel ‘csak’ az, hogy az amit ígérnek az perek nélkül is járna és nem csak a gyöngyöspatai cigányoknak, hanem minden gyereknek, ahol a szülői ház erre nem képes: színvonalas nyelvoktatás, informatika, felzárkoztatás, életvitel ( tlán még egymás elviselésének tanulása is az intézményes gyűlöletkeltés helyett…). Ez nem kompenzáció, ez nem az állam bácsi ajándéka, hanem ez lenne az elsődleges kötelezettség, mindenek elött és felett.
Az külön szép ebben az egész rémségben, ahogy felszámol a magyar kormány egy érvényes bírói döntést a miniszterelnök megrendelésére.
Ezek a gyerekek kaptak egy velük szemben elkövetett és talán helyrehozhatatlan kárt okozó bűnös gyakorlat után egy nekik segítő, kompenzáló kárpótlást. Mi köze ehhez egy rasszista miniszterelnök és társai igazságérzetéhez??

Az index fotója