Skizofrénia

Posted by

Serényi Péter
Ha nagyképű és tudálékos kifejezést használnék, akkor azt írnám, hogy skizofrén helyzetben érzem magam…
Sokkal egyszerűbben: nem értem!
Mármint azt, amit tegnap a sportért felelős államtitkárasszony bejelentett bizonyos, a kormány által az olimpiai felkészülésre megszavazott több, mint 1 milliárd forintos plusz összegről…
Mivaaaan?
Miközben már majdnem 10 éve pénzeső zúdul a magyar sportra, akkor alig több, mint fél évvel az olimpia előtt derülnek ki olyan dolgok, amikre még a minden korábbit toronymagasan felülmúló anyagiakon kívül is újabb milliárdocska kell(ene)???
Elismerem: – ezügyben konzervatív – észjárásom szerint az úgynevezett jobb helyeken már legalább 1 évvel ezelőtt is tudta minden érintett (értsd: sportvezetők, edzők, versenyzők) – vagy legalábbis tudnia kellett volna -, hogy ma, holnap, holnapután, májusban, július elején, hova kell menni edzőtáborba, mennyi időre, s hol, hány tesztversenyen szükséges résztvenni a sikeres ötkarikás szereplés reményében és persze azt is, hogy mennyibe kerül mindez!
Egy olimpiai esztendőben január 11-én kell kiderülnie annak, hogy a – papírforma, szakértelem és naív feltételezésem szerint – precízen, szinte nemcsak napra, hanem órára-percre megtervezett programra pluszként érkezik még egy zsák pénz, hát…
Nos… ha szükség van rá, akkor régen rossz, mert a kötelezően minimális tervszerűség hiányát jelzi! és természetesen veszett fejsze, tűzoltás, késő bánat, de főleg tökéletesen felesleges pénzkidobás!
Most, amikor az olimpiai felkészülés hajrája következik, ugyanaz jellemzi a magyar sportot, mint amihez 6-8 éve legnagyobb bánatunkra/sajnálatunkra hozzá kellett szokni: a fejetlenség, a szakszerűtlenség, a minden józan mértéket felülmúló, pazarló pénzköltés!
Két hete kormányhatározattal(!!!) névre/személyre szólóan(!!!) felcimkézett 130 millió 4 világbajnok úszónak, most meg ez…
Megismétlem: nem értem! (Hozzáteszem de csak zárójelben, s merő óvatosságból: meglehet, a hiba az én készülékemben van!)

Kép: miabonyunk.hu