Mint egy Hollywoodban készült film

Posted by

Ferber Katalin
Kit érdekel egy milliárdos csaló? Attól válik érdektelenné, hogy milliárdos, sokan legyintenek, persze ők megtehetik, mondja egy tokiói járókelő keserűen az őt kérdező riporternek.
Carlos Ghosn a Renault-Nissan-Mitsubishi autógyár (volt) elnök vezérigazgatója néhány napja megszökött tokiói házi őrizetéből, egy meg nem nevezett ládában. Karácsonyi ünneplésre zenekart hívott, kicsempészték és Törökországon keresztül Libanonba menekült. Ghosn líbanonnak, (francia és brazil) állampolgár, s mivel Líbanonnak nincs kiadatási egyezménye Japánnal, érthető hogy miért ezt az országot választotta. A https://novekedes.hu interneten elérhető cikk szerint szökését hónapokig szervezte és valószínűleg a felesége segített ebben.
Megérkezése után minden híradás egyetlen mondatát olvasta fel:
Nem az igazságszolgáltatás, hanem az igazságtalanság elől szöktem meg.”
Védőügyvédje elképedve suttogta a tudósítóknak, hogy ő semmiről sem tudott.
Ki Carlos Ghosn? 1954-ben Brazíliában született, Libanonban nőtt fel, híres francia egyetemen végzett mérnökként. Hosszú évekig a Michelin északamerikai cégénél vezető beosztásban dolgozott. A kilencvenes évek közepétől a Renault autógyár menedzser igazgatója lett, s az volt a feladata, hogy az autógyárat világhírűvé tegye. (Akkoriban a Renault gyengén teljesített.) Mindezt alig három év alatt megteremtette.
1998-ra a japán Nissan autógyár tizenhét milliárd euró adósságot halmozott fel, s a japán kormány állást ajánlott neki a Nissannál. Feladata hasonló volt mint a Renault-nál.
Pontosabban, a Renault hatalmas összegért megvásárolta a csődközeli helyzetben levő Nissan részvényeinek egyharmadát, s így Ghosn szabad kezet kapott. Tokiói bemutatkozása csodálattal vegyes megdöbbenést váltott ki a helyiekből. Első beszédét angolul tartotta a Nissan (akkori) vezetőinek, de néhány mondatot már japánul mondott. Ghons öt nyelven tud, francia, arab, portugál, angol és japánul is megtanult.
Ghosn azonnal munkához látott, bezáratta a Nissan öt gyárát és közölte a dolgozókkal, hogy a Nissan már nem japán, hanem egy nemzetközi cég, ahol mindenkinek angolul kell beszélnie. Huszonegyezer munkást bocsátottak el a Nissantól, s az elbocsátottak között valószínűleg számos japán dolgozó volt, aki nem akart megtanulni angolul. Egy sajtónyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy aki nem tud azonosulni az új (Renault-Nissan) vállalat célkitűzéseivel, az jobb ha más munkahelyet választ.
A fejlett országok között akkoriban, vagyis az ezredfordulón Japán külföldi tulajdonú, de Japánban működő cégeinek aránya rendkívül alacson volt. A viszonylagos zártság egyik következménye volt a Nissan csődközeli állapota, s ezért adta el a japán kormány a céget a Renaultnak. Két év alatt nemcsak a cég adósságai rendeződtek, de kilenc százalék feletti nyereséget produkált az autógyár. Ghosn Japánban szenzáció lett. Azt kevesebben tudták, hogy a már Renault tulajdonában levő japán autógyár belföldi, keresztrészvénytulajdonon alapuló kötelékeit is elvágta, sőt, a Nissanon belül megszűnt a háború éveiben bevezetett kor szerinti (szenyoritás elve)-és a munkahelyen eltöltött évek számán alapuló bérezés is. Kizárólag teljesítményelvű bérezés lépett érvénybe, s ez a huszonegyedik század első éveiben különlegesnek számított-Japánban.
Egy akkori TV műsorban (mely az egyik legnagyobb nézettségnek örvend) megkérdezte a riporter a “gyilkos költségcsökkentőt” (mert ez volt Ghosn beceneve) hogy volt képes mindezt megvalósítani egy japán autógyárban?
Válasza rövid és elgondolkoztató volt. “Én nem vagyok japán, engem nem korlátoznak az itteni hagyományok és szokások.”
Ghosn karrierje a Nissan konszolidálása után a korábbiaknál is nagyobb sebességgel ívelt felfele.. Az elmúlt másfél évtizedben a Renault-Nissan céghez csatlakozott a Mitsubishi autógyár is, valamint Oroszország legnagyobb autógyára, az AvtoVAZ melyben a Renault-Nissan-Mitsubishi hármas meghatározó részvényhányad tulajdonosa. Ghosn sikereiről Japánban képregények születtek (manga japánul), a világ egyik legsikeresebb üzletemberének tartották.
Akkoriban szó sem esett fényűző életmódjáról, számos lakásáról, házáról, sőt, az esküvője melyet Versailles-ben a nagy Trianoni kastélyban tartott, mindössze egy rövid hírt érdemelt.
2018 november 18-án szokása szerint magánrepülőgépén érkezett Tokióba, ahol várta a japán rendőrség és azonnal letartóztatták amerikai kollégájával együtt, őt azonban rövid idő után szabadon engedték.
A vád, (melyről semmiféle dokumentumot nem kapott) többszörös pénzügyi csalás, súlyos anyagi és erkölcsi (!) károkozás melyet a Nissan elnök vezérigazgatójaként, éveken át elkövetett. Rendkívül magas fizetését eltitkolta a japán adóhatóságok elől, de ez további vádakkal bővült, ugyanis előzetes letartóztatása után újabb és újabb vádak (nem gyanú) merült fel.
Több mint száz napot volt előzetes letartóztatásban (a maximális 30 helyett), szabadon engedték, majd újra letartóztatták. Kilenc millió dollár (!) óvadék fejében néhány hónapja elrendelték a házi őrizetét, innen szökött meg egy ládában 2019 karácsonyán. A japán kormány azonnal az Interpolhoz fordult, ahol a legsürgősebb (vörös) körözést adtak ki, de ez már nem változtat azon, hogy Ghosn elmenekült Japánból alig egy évvel a letartóztatása után.

goshn bélyeg
Goshn bélyeg Libanonban

Eddig a krimi izgalmas fordulatait is megszégyenítő siker és bukás története.
Természetes hogy sokan találgatnak, mi lehet a valódi bűne Ghosnak.
Két rövid, a youtube-on megnézhető nyilatkozatában ártatlannak vallja magát, puccsról beszél, konspirációról és diszkriminációról (hiszen ő nem japán.)
Az előzetes letartóztatása idején (majd a háziőrizetben) sem használhatott telefont, internetet, a feleségét nem láthatta, de ami a legfeltűnőbb, hogy védőügyvédje nem kaphatta meg azt a csaknem hatezer oldal hosszú nyomozati anyagot, melyben Ghosn bűncselekményei s ezek bizonyítékai szerepelnek. Így kérdéses, hogy Ghosn ellen bármelyik ország pert tudna indítani, hiszen nincsenek bizonyítékok. Ghosn első letartóztatása után még a Renault igazgatótanácsa sem láthatta a nyomozati anyagot.
Ghosn letartóztatásához állítólag egy, a Nissannál dolgozó feljelentése vezetett. Mindez azonban igen kevés ahhoz hogy valakit csaknem két évig többrendbeli bűncselekménnyel vádoljanak.
A Nissan 2018-ban 5,6 millió autót adott el, a Renault 3,8 milliót. A Nissan részvényárfolyama sokkal magasabb mint a Renault-é. Mindezek ellenére a Renault, részvényhányada és egy francia törvény módosítása nyomán dupla szavazati joggal rendelkezik a Nissan igazgatótanácsában, míg a Nissan-nak nincs szavazati joga a Renault vezető testületeinek egyikében sem.
A Reanult részvényhányadának jelentős része ma már a francia kormány tulajdonában van.
Ghosn, letartóztatása előtt néhány hónappal a Renault-Nissan-Mitsubishi hármas összeolvasztását tervezte. Ez azonban közvetetten azt jelentette volna, hogy két, a világpiac meghatározó autógyártója (a Nissan és a Mitsubishi) a francia kormány, illetve a francia Reanult irányítása alá kerül.
Ez azonban úgy tűnik, elfogadhatatlan a mai japán üzleti körök, a Gyáriparosok Orszgos Szövetsége( japánul Keidanren) és a japán kormány számára.
Ami pedig a japán igazságszolgáltatást illeti, a külvilág nagyon keveset, vagy semmit sem tud ennek működéséről. Az előzetes letartóztatás ideje a gyakorlatban korlátlan, s ez könnyíti meg a bíróságoknak, hogy a büntetőjogi perek kilencven kilenc százalékában a gyanúsítottak bűnösök lesznek, vagyis elítélik őket. Egy interjúban az egyik külföldi tudósító némi cinizmussal úgy látja, hogy a japán igazságszolgáltatás működése egy nyugati állampolgár számára keserves meglepetéseket okozhat. Ez történt valószínűleg Carlos Ghonnal is, teszi hozzá.
Carlos Ghosn tavalyelőtti letartóztatása egyelőre úgy tűnik, hogy nem érte el a kimondatlan célt: a Nissan leválását a francia cégről, továbbra is a Renault “stratégiai partnere” akárcsak a Mitsubishi. Ma már azonban mindkettő nyereséges.
Több mint másfél évszázaddal ezelőtt, amikor Japán célja a technológiai felzárkózás volt, számos angol, francia és német szakembert hívtak meg a szigetországba. A helybeliek mindent megtanultak e szakemberektől, majd indoklás nélkül az összeset hazaküldték.
Carlos Ghosn január nyolcadikán ad először interjút mindarról, ami történt vele.