Ursula és a 600 milliárd

Posted by

Vásárhelyi Mária

Most már azt is tudjuk, hogy mennyibe fájt nekünk, magyar adófizetőknek, hogy Ursula von der Leyen, az EU Bizottság elnöke alkut kötött Orbán Viktorral. “Csupán” 600 milliárd forintért (!) rendelt a magyar állam Németországtól hadifelszereléseket, és ezzel mindenféle rekordot megdöntöttünk.
Nemcsak mi adtuk idén a legnagyobb hadászati megrendelést a németeknek, hanem a megrendelések nagyságrendi sorrendjében utánunk következő Egyiptom (népessége 100 millió fő) még felennyiért sem vásárolt fegyvereket a németektől.
Közismert, hogy Bizottsági elnöki kinevezése előtt Ursula von der Leyen volt a német hadügyminiszter, és nemcsak azért menekítették ki ebből a pozíciójából, mert rendkívül gyengén teljesített, és irányítása alatt óriási kupleráj alakult ki a német hadseregben, hanem főleg azért, mert súlyos korrupciós ügyek bűze lengte körül, a több százmillió forintos tanácsadói szerződések ügyében mind a mai napig vizsgálódik az német ügyészség.
Emellett Schmitt Pálhoz hasonlóan, plágiumügybe is keveredett, disszertációjában egész bekezdéseket vett át jelölés nélkül mások írásaiból. Most pedig kiderült, hogy párhuzamosan két szolgálati telefont használt, és ezek közül az egyikről minden adatot eltüntettek.
A jelek szerint tehát Ursula von der Leyennel jól lehet bizniszelni, a NER-rel is remekül együtt tud működni. Érti a csíziót. És mindeközben totálisan megvezette az ellenzéki pártok által delegált EP képviselőket.
A meghallgatás során fűt-fát ígért nekik, miközben Orbánnal már rég levajazta a dolgokat. Igaza volt #Újhelyi Istvánnak, hogy nem támogatta a megválasztását. Köszönjük az Európai Unió vezetőinek, hogy egy újabb korrupt, tehetségtelen vezetőt sikerült maguk közé választaniuk!

Kép: Ursula von der Leyen védelmi miniszterként