Motiváltak

Posted by

Fekete Gy. Attila
Ez volt az idei legelgondolkodtatóbb ajándék. Karácsonyra egy egy barátomtól kaptam. Ez egy „élettervező határidő napló”, amit egy motivációs tréner hölgy adott ki, akit állítása szerint már több ezren követnek az Istagramon és már több előadást is tartott a témában.
A témában készült hasonló motivációs kiadványokhoz képest ez a naptár tömörebb, áttekinthetőbb, és legfőképpen tényleg egy többfunkciós határidő napló. Tavaly állítólag pillanatok alatt a teljes készlet elfogyott belőle, bár a szerző kínosan ügyelt arra, hogy ne derüljön ki hány darabról van szó. Nyilván ez is része a motivációnak. Vedd meg, és akkor ő majd megmondja, hogy „már eggyel többet”, mint addig.
De nem ettől elgondolkodtató ajándék ez. Még csak nem is a benne felsorolt közhelyes tanácsok miatt, amikre amúgy is csak mindenki rálegyint: „Persze, persze, ezek evidenciák, mindenki tudja, hogy így kellene csinálni, de ….” és itt jön aztán a kifogások sora, hogy ki miért nem úgy él, dolgozik, gondolkodik, és a többi, ahogy szerinte is kellene, és ahogy ez a nagyképű akárkicsoda írta.
Amitől ez a motiváló naptár különleges, és elgondolkodtató, hogy titkos. Nem tudni ki írta! Van benne pár előnyös kép a szerzőről, a nevét azonban jótékony homály fedi. Ilyet még nem láttam: titkos motivátor. Gondolom, amolyan szellemi batman azaz batwoman lehet az illető. Van ugyan egy kézzel írt aláírás tőle a bevezető végén, de az megfejthetetlen.
Egyebekben se egy honlap-, se egy olyan e-mailcím, ami iránymutatást adna mindazoknak, akik esetleg elmennének az előadására, vagy követnék őt az Instagramon.
Önkritikusan megjegyzem, csak háromszor lapoztam át a naptárat ez ügyben, lehet, hogy valahol eldugva van benne egy utalás a szerzőre, vagy egy titkos elérhetőség a bennfentesek számára, csak nem találtam rá. De ha így van, nem úgy tűnt, de ha mégis, akkor ezek szerint ő vagy kötelező olvasmány volt az általános iskolában, csak én hiányoztam pont arról az óráról, vagy már akkora nagy embernek számít, akit illenék felismerni, mint Orbánt vagy Gyurcsányt, vagy Ákost.
A titkos motivátor ötletet adott. Én is motivációs tréner leszek. De, nyugodjon meg mindenki, én csak azt az anonim hölgyet szeretném motiválni, aki ezt a naptárt kiadta, hogy ha több követőt akar a közösségi portálokon, ha több fizető hallgatót az előadásain, a jövő évi naptárból derüljön ki, hogy ki is ő valójában. Nemcsak, hogy hitelesebbek lesznek a szavai, de még talán el is érik azok, akik hallgatni, olvasni, követni szeretnék.
Amúgy motivált és sikeres Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!