A Gréczy-dolog

Posted by

Lovas Zoltán
Nos én most szépen leírom, hogy feltehetően mi történt a Gréczy-féle dologban…
1/ évekkel ezelőtt, amikor a DK még törpepárt volt, és Gréczy ennek volt egy kis korifeusa, távol a parlamenttől, és távol egy új társtól, összhangban az új idők internetes ismerkedési folyamatával készített pár képet és elküldte. Elvált volt, és magányos. És mint utólag, évekkel később, kiderült, óvatlan.
2/ a Borkai botrány, az egész korrupció és a kipattanás zaftos körülményei, a kokain-kurvák-jacht ügy, és mindannak egyik eredőjeként a fidesz október 13-i súlyos veresége az ország civilizáltabb régióiban az állampártot alapjaiban rendítette meg. Kiderült, hogy a vezető lényegében kicsoda és micsoda, és kiderült mind a saját párttársainak mind a benne ezidáig töretlenül hívőknek, hogy bizony simán megbukhatnak, belebukhatnak mindabba amit lassan 10 (+4 éve) művelnek az országgal.
3/ október 13. után kb olyan vehemenciával álltak neki hát menteni a menthetőt, mint a Simicska-botrány kirobbanása után. (A köpcös jó a válságmenedzselésben, a kézivezérlésben. Mert senkinek ne legyen afelől kétsége, hogy ami folyik, az a köpcös tudtával és irányításával van és lett.) A Borkai ügyről minimum a saját szavazóiknak be kellett bizonyítaniuk, hogy az nem úgy volt. Át kellett írni a valóságot. Arról kellett szóljon a mese, hogy az olimpiai bajnok áldozat, s hogy őt a DK csalta lépre. S ezért persze jogos bosszú szarral bekenni és kinyírni a DK szóvivőjét, ki a párt első 10 arcában volt benne.
4/ a Gréczyt lejárató ügyet kitervelték, fedett eszközökkel előkészítették és végrehajtották. S most készen van a nagy mű. Az alkotó pihen. Feltehetően Grazban, szokás szerint. Az áldozat pedig, Gréczy, feltehetően azon gondolkodik, hogy eztán mihez kezd majd, hogy éhen ne vesszen pár hét múlva.
5/ ez az egész egy náci provokáció és cselvetés. Voltak már előzményei, és a sikert látva, borítékolhatóan lesz vastagon folytatás. Politikusok, sajtóemberek, művészek, bírák, és bárki, aki a rendszer útjában áll, nyugodtan számíthat arra, hogy ha 5-10-15 évvel ezelőtt bármi olyan volt az életében ami felépíthető egy koncepciós eljárásban, az fel is lesz építve, és ha a vezető éppen úgy ébred meg, hát fel is lesz használva. Nincsen kétségem afelől hogy a Gréczyéhez hasonló aljas aknák tucatjai vannak készenlétben, s csak élesítésre várnak.
6/ Én Gréczy helyében nem mondtam volna le. A DK vezetése helyében a lemondást nem fogadtam volna el. De, ha már így történt, hát akkor talán elvárható két dolog. Egyrészt az áldozattal való szolidaritás, és a sorsáról való gondoskodás. Másrészt az, hogy a következő esetben ne így legyen, ahogyan most. Álljanak bele a demokraták, harcoljanak, védjék meg a sajátjaikat. Vágjanak vissza, leplezzék le azt, ami folyik.
7/ Egy dolgot nem javasolnék: hasonszőrű ügyekkel előállni. Ügy ugyan lenne, talán túl sok is, és igencsak durva is… tucatszám. De azt mondom: ne ezen az úton haladjunk. Ez olcsó út lenne ugyanis. Haladjunk a jó programok, az előrevivő ideák, az emberi tisztesség útján. Ne legyünk olyanná, mint ezek…