A kétharmad ára

Posted by

Kaltenbach Jenő

Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hàtrányt okozó, költsègvetèsi csalás, ès màs bűncselekmènyek. Így szól, fiskàlis nyelven, a vád Simonka György fideszes országgyűlèsi kèpviselő ellen.
Tudom, amíg nincs jogerős ítèlet, addig mindenki àrtatlan. De azèrt kèt dolog itt nem hètköznapi.
Egyrèszt ha egy fideszes potentátot mèg Polt ügyèszsège sem tudott (akart?) kimenekíteni, akkor azèrt az àtlagosnál valószínűbb, hogy itt bizony nem egy ártatlan bárány àldozatról lehet szó.
Màsrèszt, azèrt ha az illető nem fideszes potentát lenne, sőt, horribile dictu, ellenzèki, akkor gyanítom, hogy már règen kurtavasban ülne a hűvösön. Volt erre nèhány pèlda. Ebben az esetben az ilyesminek ugye az az akadálya, hogy az ő szavazata is kell a 2/3 hoz.
A nem fokozható azonban, tovább fokozódott.Olvasom, hogy ez a szent ember vitte el a betlehemi lángot a battonyai templomba, hogy aztán a szószèkről prèdikáljon, ès a hívőknek a szeme se rebbent!!
Nem tudom mi tudná ezt az erkölcsi katasztrófát, amit itt ellenállás nèlkül produkálni lehetett, felülmúlni?
A kèrdès az, hogy ezt lehet e csak az Orbán rezsim, rövid de annál intenzívebb moràlis pusztításának tulajdonítani, vagy ez azèrt a felszin alatt benne volt a magyar társadalomban ès Orbánèknak csak könnyedèn a napvilágra kellett segíteniük? Vajon hogyan lehet ezt majd egyszer visszabillenteni?

Kép: Simonka és főnöke- 444 fotó