Orbán tökéletes ellentéte

Posted by

Szalonnázó
Adva van egy primitív gyűlöletkupac, Magyarország teljhatalmú despotája, aki vérig sértődött attól, hogy egy minden tulajdonságában szerethető ember, aki ráadásul két méteres, fel sem látni az arcáig onnan, ahol a despota él, jobb is, mert az az arc többnyire mosolyog, az pedig már végképp kiállhatatlan, egyszóval hogy ez az ember legyőzte őt. Újat mondok? Őt győzte le, a csúti kertitörpének ez személyes vereség, ami bosszúért kiált, véres bosszúért.
Ami október 13-a óta történik, az a reszkető bosszú megnyilvánulása, a halmozódó ostobaságok, amik egyre ostobábbak, mind a tolulásos gyűlöletről szólnak, arról, hogy ezt a szerethető embert meg kell semmisíteni.
Az egyik látószög a választópolgáré, aki talált végre egy olyat, amilyen a Karácsony Gergely nevű főpolgármester. Aki bárhonnan nézve a tökéletes ellentéte Magyarország miniszterelnökének.
Egy kedves, finom, tisztességes ember, akiről sugárzik a humánum, mindaz a kultúra, ami évezredek alatt a kétlábra emelkedett emlőst emberré tette – ahová Magyarország miniszterelnöke soha nem fog eljutni, elsősorban azért nem, mert nem is akar, minthogy nem tudja, miféle lét lehet az.
Karácsony Gergely nem politikus alkat. Ettől még rokonszenvesebb – és még sokkal inkább védtelen, legalábbis annak látszik. Nekem személy szerint semmi közöm hozzá, soha nem találkoztam vele, és ez valószínűleg így is marad, ráadásul nem is a fővárosban lakom (ez is valószínűleg így marad), egyszerűen csak féltem úgy, ahogyan félteni szokás az esendőt, ahogy a bokszmeccsen is mindig a tisztán, szépen vívónak drukkoltam, aki győzni akart, nem az ellenfelet megsemmisíteni.

A Kolozsvaros.com Facebook oldaláról