Nyuggerek

Posted by

Kaltenbach Jenő

Ha jól emlékszem a Fidesz “szürke eminenciás” a hallgatag Kubatovtól szàrmazik ez a nem túl hízelgő megnevezés. Azt a tényt azonban a rezsim sem tudja figyelmen kívül hagyni, hogy a magyar lakossàg több mint egynegyede, közel 2,6 millió nyugdijas. Ez elvben hatalmas potenciàl, különòsen ha a dolog politikai vetületét vesszük alapul. A vàlasztó jogosultak esetében ugyanis ez a szàm egyharmad, azaz minden harmadik vàlasztópolgàr nyugdijas.
A rezsim is tiszàban van ezzel, ezért aztàn a maga hazug módjàn mindent el is követ, hogy magàt a nyugdíjasok megmentőjeként tüntesse fel. Ezt szolgáljàk a bugyuta propaganda klippecskék, amikor Orbàn bekopog a “mit sem sejtő” Annus nénihez és megigéri, hogy majd ő emel, ha csak lehet. Ugyanide tartozik a szokàsos novemberi alamizsna osztàs, persze úgy, hogy abból is a magasabb nyugdíjasok járjanak jól. Az öregkori nyomor àldozatai ugye úgysem aktív vàlasztók.
Ezt a helyzet messze nem hasznàlja ki az ellenzék.
Van ugyan egy két nyugdijas érdekeket kepviselő ellenzéki kezdeményezés, de azok, mint példàul a Nyugdíjas Parlament jàmbor óhajokat fogalmaznak meg, ahelyett, hogy sokkal hatàrozottabban mozgósítanànak.
Most példàul vérlàzító, hogy a nyugdijas àrukosàr 10%-ot közelítő dràgulàsa esetén a rezsim 2,8%-a