Liberális konzervatív

Posted by

Béndek Péter

Megengedhetetlenül liberális vagyok a konzervatív énemmel szemben. Egy magát komolyan vevő, hajlíthatatlan konzervatív ünnepli Orbánt, hiszen mit ért el?
A népet kordában tartja, a hülyék azt kapják, amit megérdemelnek és közben boldogok (rá szavaznak), a balos fantasztákat lefizeti és/vagy lenyomja (bizonyítva, hogy ezek korruptak és/vagy gyengék, tehát nem érdemlik meg a hatalmat), a saját hatalmát az övéivel szemben is biztosítja (Mészáros & Mészáros egyik funkciója), a liberális demokráciát mint a baloldal és a progresszivisták anyatestét/anyahajóját (kontextusát) leölte, a nemzeti hagyományokat proaktívan manipulálja (mivel a hagyományok egyébként is választással és kinevezéssel jönnek létre). A megtestesült erő.
De, mint mondtam, megengedhetetlenül liberális vagyok. Komolytalan. (A komoly konzervatív kissé fasiszta, vö. “megtestesült erő”, vagy nincs. Megemészti a modernség és a liberalizmus. Itt is igaz, hogy aki az eszközeiben válogatós, az kisebb eséllyel éri el a céljait. Meg az Úr is kiköpi. Ki is vagyok köpve. Viszont a megtestesült erőt közben szintén megemészti a modernség és a liberalizmus, mert képtelen termékeny, fenntartható egyensúlyt létrehozni. De hogy hogy nem, közben a liberalizmus és a modernség is folyamatos válságban van. Ki érti ezt. Egyedül talán Madách.)