Késelés

Posted by

Király Zoltán

Azt írják az újságok, hogy a tanárnőjét megkéselő kis sza..ros kölök is áldozat. Nos , nálam nem! Mert a mai világunkban ez a gyerek, nem csinált/tett mást, mint amit a mai világunkban lát/átél, s amely arra predesztinálja őt, hogy akár öljön is. (Netán maga előtt látja a hírekből az amerikai példákat is.)
Szóval, egyrészt azt kell mondanom: sajnos, ide jutott a mi mai pedagógiai bukfencünk. Annak idején, másodikos gimnazistaként, pofont kaptam szemtelen visszapofázásért testnevelő tanáromtól, ám eszembe sem jutott, hogy “gyilkoljak”, mert a Tanár úr szent volt, s igaza volt. Megérdemeltem.Ezt a történetet én két “olvasatban” gondoltam végig. Először is – a fenti gimis élményemből kiindulva – elképesztő pedagógiai abszurdum számomra – magam is pedagógus végzettségű vagyok – hogy manapság, jogszabályi “felhatalmazással” akár meg is verhetik a kis taknyos kölkök, avagy a körmük festette nyafka leánykák a tanerőket! Ez “jött ki” most (is).
A másik olvasatom pedig —- az idióta, borzalmas kereskedelmi televíziós műsorok!!!. Az onnan ömlő akciófilmek, öldöklések (értéktelen reggeli-déli-délutáni-esti bugyuta négyelemis szintű műsorok – tisztelet a kevéske kivételeknek – ) nem is eredményeznek mást, mint ilyen öldökölni is képes kis senkiket.
S ha már televízió. Anno, mi azt a műsorkészítő filozófiát vallottuk, miszerint a mi dolgunk: érték közvetítés, értékőrzés, értékteremtés. (Ha a mai un. kommunikációs végzettségűek – televíziós – nem értenék mi is ez, kérdezzék meg a televíziós “öregeket”.)