A “kedves” edző

Posted by

Serényi Péter
Múlt szerdán jelentette be Hosszú Katinka, hogy megszakítja a munkakapcsolatot addigi edzőjével, Petrov Árpáddal, és a továbbiakban egyedül készül a jövő nyári, tokiói olimpiára. Úgy volt, hogy Hosszú a december 4-én kezdődő rövidpályás úszó-Európa-bajnokságra is tréner nélkül utazik, a HVG az SzPress hírszolgálatra hivatkozva azt írja, nem így lesz. Katinkát kedvese, Gelencsér Máté edzői akkreditációval kíséri el az eseményre.
Az úszó a skóciai versenyen négy számban indul majd, 100, 200 és 400 vegyesen, valamint 200 pillangón.
Ne legyenek kételyeink: HK a 4-ből legalább 3-at meg fog nyerni!
Ne legyenek kételyeink: a kedvesének ehhez csak annyi köze lesz, hogy a kedvese!
Ez, őszintén szólva, – be kell ismernie mindenkinek – nem csekélység…
Ugyanakkor szerintem ez a mélypont, ennél lejjebb nincs.  A jelek szerint a magyar sportban mindent meg lehet tenni. A „kedves” hivatalos, edzői akkreditációval jár-kel majd a medenceparton, miközben az edzősködéshez – tudtommal – semmi köze. (Ha jól emlékszem, akkor a papája ugyan úszószakember, de az ilyesmi nem száll apáról fiúra), Talán még stopper sem volt soha a kezében…
Nem túloznám el a jelentőségét annak, ami önmagában is elszomorító. De: vajh’ ki/mi akkreditálta az ifjú urat, csak nem a szövetség??? S ha igen, akkor mit szól ehhez a fejleményhez az edzőbizottság???
Még csak annyit, hogy Széchy Tamás, azt hiszem, forog a sírjában!