Ezzel szemben az a tény…

Posted by

BOLGÁR GYÖRGY:

Azt állította Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter (szokásos sajtótájékoztatóján), hogy a főváros új vezetése nem támogatja a budapesti szuperkórház építését.
Ezzel szemben a tény az, hogy a közgyűlés, illetve a főpolgármester nem ellenezte és hiába is ellenezné a szuperkórházat, csupán azt vetette föl, nem volna-e érdemes olcsóbb vagy egyszerűbb megoldásokat is keresni az egészségügyi ellátás javítására. Az úgynevezett szuperkórház tervét egyébként már öt évvel ezelőtt dobta be Rogán Antal, akkori fideszes frakcióvezető, de azóta még a részletes tervezéshez sem kezdtek hozzá. A szájak gyorsabban járnak, mint a munkagépek.
Azt is állította Gulyás (ugyanott, a kórházak tartozásairól), hogy 2010-ben bezzeg 120 milliárd forint volt a kórházak adósságállománya, ami mostanra jelentősen csökkent.
Ezzel szemben a tény az, hogy nem annyi volt, és azóta nemhogy nem csökkent, de nőtt is. 2010-ben ugyanis abba a bizonyos 120 milliárdba beszámították az összes kórházi kötelezettséget, köztük a még le nem járt tartozásokat is, ám ezekből a lejárt kórházi tartozás nem érte el a 40 milliárd forintot, most viszont meghaladja a 60 milliárdot. A rossz számolásért persze Gyurcsány a hibás.
Azt állította Orbán Viktor (a keresztényüldözésről szóló budapesti konferencián), hogy az egész keresztény kultúra támadás alatt áll nemcsak Afrikában és a Közel-Keleten, hanem itt, Európában is.
Ezzel szemben a tény az, hogy a keresztény kultúra nem áll támadás alatt Európában, csupán annyi történt, hogy a vallási alapú kultúrát és szellemet egyre inkább felváltotta a világi kultúra és a szabad gondolkodás. Ez ellen is lehet persze háborúzni: például máglyával. Nem vált be.
Azt állította Orbán (a horvát miniszterelnökkel folytatott tárgyalásai után Eszéken), hogy a Fidesz saját maga dönt sorsáról az Európai Néppártban; meglátják, merre tart majd a tömörülés az újonnan megválasztott vezetés alatt.
Ezzel szemben a tény az, hogy nem a Fidesz vizsgálja hónapok óta a Néppártot, hanem a Néppárti Bölcsek Tanácsa a Fideszt. Oszt megmondja, hogy jó napot vagy viszlát.
Azt állította a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja (közleményében), hogy az előző Európai Bizottság a bevándorláspárti politikájával és elhibázott gazdaságpolitikájával komoly károkat okozott Európának. Beengedték a migránsokat, hagyták távozni a briteket, jelentősen romlott a kontinens biztonsága és az európai gazdaság ismét a válság jeleit mutatja.
Ezzel szemben a tény az, hogy az Európai Bizottság nem volt bevándorláspárti, csupán a tömegesen érkező menekültek befogadását kérte a tagállamoktól. A kontinens biztonsága sem a Bizottság miatt romlott, hanem mert a közel-keleti háborúk nyomán világszerte erősödött a terrorizmus. A britek maguk döntöttek a távozásukról, az Európai Uniónak nem volt lehetősége azt megakadályozni, és végül a Bizottságnak ahhoz sincs semmi köze, hogy vannak gazdasági válságjelek. Európai gazdaságpolitika ugyanis nincs, és a Fidesz nem is szeretné, hogy legyen. Még csak az kéne, hogy bármibe beleszóljanak, nem?