“Valódi magyarok”

Posted by

Kaltenbach Jenő
A Huth, Bencsik, Gajdics, Bayer hivatásos undorkvartett ezúttal Kocsis Cake Olíviót vette célba, aki (nagyon helyesen) azt merészelte javasolni, hogy ideje lenne a trianoni megemlékezésbe bevonni a szomszédokat, ezzel is elősegítve a megbékélést, gyógyítva a múlt sebeit.
Európa civilizált részén ezen senki sem szokott csodálkozni, miután ott ez rég megtörtént. Az “ősellenség” németek és franciák pl. évek óta közösen emlékeznek a múlt tragédiáira, pont azért, hogy azok lehetőleg ne ismétlődhessenek meg.
Ezek az aktuális szellemi gyújtogatok, e helyett az apai ágon afrikai gyökerekkel bíró, de Magyarországon született és felnőtt fiatal politikus magyarságát állították pellengérre, mondván, hogy nem elég magyarul beszélni tudni.
Nem újdonság ez ebben az országban, amelyben az alja népség a 20. században, hol ennek hol annak a csoportnak a hazafiságát kérdőjelezte meg, szított ellenük gyűlöletet, tragédiák egész sorát előidézve.
A legröhejesebb/legszomorúbb az egészben, hogy az ilyesmiben, vélt származási hátrányukat kompenzálandó, sokszor pont azok a renegátok jártak élen, akik felmenőinek szinten nem a magyar volt az anyanyelvük.
Ahogy elnézem a fenti díszes névsort, az ő őseik is aligha Vereckénél érkeztek a Kàrpát medencébe.