Iszlám szemmel a keresztények üldöztetéséről szóló konferenciáról

Posted by

Mihályffy Balázs
Hálás vagyok, hogy ott lehettem a konferencián és tapasztalatot szerezhettem.
Sorolhatnám a neveket, fölösleges. Ugyanaz a gondolat ismétlődött. Meghatározó kultúra elleni támadás, legüldözöttebb vallás, vallásüldözések 70 %-a keresztények ellen történik. Keresztény identitás elleni támadás.
Egy felszólalót nevén említek. Semjén Zsolt: Itt nem lesz egyetlen templomból sem bevásárlóközpont, sem mecset. (Néztem ki a fejemből, mert ilyen kezdeményezésről nem hallottam).
A keresztény üldöztetés kapcsán felvetődött az EU bírálata, távolmaradása e témakörben és a magyar pozitív lépések, amely kapcsán a segítséget hazánk odaviszi, ahol a probléma van és nem a problémát importálja ide.
2015 óta nem veszek részt Iszlám konferencián, mert ott is üldöztetésekről, kirekesztésről, Izrael és USA muszlim ellenes lépéseiről hallok dühtől habzó, vagy mérsékelt megfogalmazásokban. Tele lett a hócipőm. Mert mint tudjuk, az Iszlám a legüldözöttebb vallás, meghatározó a kultúránk elleni támadás, a vallásüldözések, bombamerényletek 70%-a ellenünk irányul. Kb. hasonló középkori jelmez bemutatóval vonulunk fel mi is, ahogy keresztény testvéreink és archaikus üdvözlésekkel puszilgatjuk egymást jobbról balról.
Olyat még nem hallottam az elmúlt 40 évben, hogy üljünk le és beszéljük meg. Ha pedig volt ilyen, megbeszéltük, hazamentünk és folytattuk tovább. Következtetés: teljesen fölösleges az egyházakat fenntartani akármely oldalon, hiszen nem töltik be küldetésüket. Nem hitet mondtam!
A következő nagy vallás az internet lesz. Talán ott.