Ferrari a palotában

Posted by

Nagy Csaba
Az új Ferrari Roma világpremierje után John Elkannt, a Ferrari elnökét és Piero Ferrari alelnököt fogadta Sergio Mattarella olasz államfő, akiknek az elnöki palotában bemutatták az új maranellói sportkocsit – írja a quattroruote.it, Olaszország legnépszerűbb autós magazinjának internetes kiadása.
Elkann a találkozó után, a Quirinale palotából távozóban úgy fogalmazott: “Nagy megtiszteltetés volt, hogy bemutathattuk a Ferrari Romát Mattarella elnöknek. Az ő személyben összegződik ugyanis mindaz, ami az olaszok kiemelkedőek: elegancia, innováció és a előremutató technológia. A Ferrari Roma ezt képviseli. Az új modell a stílus és a teljesítmény ékköve, melyet csodálni fognak az öt földrész útjain.”
A kétszemélyes Ferrari Roma alapmodell coupéként érkezik a maranellói istálló paripái közé. Vonalai elegánsak és lágyak. A 3,9 literes biturbó V8-as, 620 lóerős motorja gondoskodik arról, hogy 3,4 másodperc alatt gyorsuljon fel 100 km/h-ra, és 9,3 másodperc alatt 200 km/h-ra. Maximális sebessége 320 km/h.
Fedélzetén három különféle képernyőt helyeztek el. Az egyik a digitális műszerfal, a másik a függőleges infotainment tábla, a harmadik pedig az utast szolgálja ki.

az au