A Kúria ítélt, a kormány szabotál

Posted by

Először a tény:

A Soros-kampánnyal párhuzamosan számos civil szervezetet is támadott az Orbán-kormány 2017-ben, a Magyar Helsinki Bizottságra viszont külön figyelmet szenteltek: a nemzeti konzultáció egyik pontjában azt állították a szervezetről, hogy Soros György érdekei szerint segítik a bevándorlást és védelmet biztosítanak az illegális határátlépőknek. Az MHB az állítások miatt pert indított.

Az ügyben korábban már született jogerős ítélet a kormánnyal szemben a hazugság terjesztése miatt, de azt a Kúrián támadta meg a kormány. A Kúria azonban megalapozottnak tekintette az ítéletet, ezért pénzbeli kártérítésre és bocsánatkérésre kötelezték a kormányt.
Az Orbán-kormánynak 2 millió forintot kell fizetnie, valamint 30 napon át a kormany.hu oldal nyitóoldalán kell szerepeltetnie a Magyar Helsinki Bizottságnak címzett bocsánatkérést, melyben elismerik korábbi állításaik valótlanok voltak derül ki a szervezet szerdai közleményéből. A bocsánatkérést a Magyar Távirati Irodánál is közzé kell tenniük, az indoklás szerint a büntetés „a 8 millió választópolgárhoz eljuttatott hazugsággal ez az arányos elégtétel”.

A büntetés végrehajtása:

A kormany.hu nyitó oldalán NINCS SEMMI.
A további hírekre kattintva a 2. folytatásban olvasható ez:

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye.

A minisztérium tudomásul veszi a Kúria döntését. A Helsinki Bizottság hiába tagadja és csűri-csavarja, akkor is tény, hogy egy Soros által pénzelt bevándorláspárti szervezet.
Miniszterelnöki Kabinetiroda

A közlemény elemzése:

  1. Nem a MINISZTÉRIUMOT kötelezte a Kúria bocsánatkérésre, hanem a KORMÁNYT
  2. A Kúria arra kötelezte a kormányt, hogy a kormany.hu NYITÓ OLDALÁN kérjen bocsánatot a Helsinki Bizottságtól, nem pedig a további hírek között.
  3. A Kúria BOCSÁNATKÉRÉSRE kötelezte a kormányt nem pedig TUDOMÁSUL VÉTELRE.
  4. A BOCSÁNATKÉRÉS alkalmatlan formája az a megállapítás, hogy “A Helsinki Bizottság hiába tagadja és csűri-csavarja, akkor is tény, hogy egy Soros által pénzelt bevándorláspárti szervezet.”

Következtetés: A MAGYAR KORMÁNY – A MINISZTERELNÖKI KABINETIRODA ALÁÍRÁSÁVAL MEGERŐSÍTETT MÓDON – NEM HAJLANDÓ TELJESÍTENI A MAGYAR BÍRÓSÁG JOGERŐS ITÉLETÉT. MAGYARORSZÁG NEM JOGÁLLAM. A MINISZTERELNÖK KABINETIRODÁJA AD KI ERRŐL BIZONYÍTVÁNYT.