Józan ésszel…

Posted by

Kereszty András

Gondoljunk csak bele, mi történt az elmúlt napokban, hetekben. Józan ésszel fel nem fogható, hogy egy nagy fontosságú választás előtt egy olyan nagy harcos, mint a miniszterelnök mindössze két városba megy el kampányolni. Ráadásul olyanokba, ahol később a pártja vereséget szenved. Józan ésszel fel nem fogható, hogy egy olyan kőkemény pártvezér, mint Orbán Viktor némi csodálkozással és tökéletes tanácstalansággal fogadja azt, hogy egyik hű embere, egy hűséges város polgármestere prostituáltakkal kokainozik a tengeren és gyanús utakat tesz meg magángépen.
Józan ésszel nem fogható fel, hogy elmegy egy nemzetközi tanácskozásra, amelyen Európán kívüli diktátorok gyűlnek össze és ő közülük az egyetlen „uniós” ember. Józan ésszel nem fogható fel, hogy miért vigyorog olyan elégedetten, mikor ezen a tanácskozáson azt írják a hasa elé, hogy Macaristant képviseli. Józan ésszel nem fogható fel, hogy miért kezdenek szoros munkatársai hirtelen arról papolni, hogy mi tulajdonképpen kipcsakok vagyunk.
Józan ésszel fel nem fogható, hogy maga próbálja kitépni a parlamenti szószékről a táblát egy ellenzéki képviselő kezéből, amely felirat azt állítja róla, hogy hazug tolvaj. Józan ésszel fel nem fogható, hogy miért fogadja a Karmelita kolostorban lévő irodájában a hozzá vendégségbe érkező diktátorokat és nem a Parlamentben. Hiszen így nemcsak Pestet, hanem Budát is megbénítják a biztonsági intézkedések.
Józan ésszel fel nem fogható, miért kell egy fél várost kiüríteni, metróvonalat lezárni, világörökséghez tartozó útról kiszorítani az embereket, mert egy diktátor biztonsága ezt állítólag megköveteli. Józan ésszel fel nem fogható, hogy a miniszterelnök miért fél attól, hogy beszéljen szabad téren (mondjuk a Terror Háza előtt, ahogy szokta) egy nemzeti ünnepen és miért egyezik bele, hogy a Zeneakadémián szónokol foghíjas padsorok előtt.
Józan ésszel fel nem fogható, hogy a magyar miniszterelnök nemhogy támogatja, de egyenesen magyar nemzeti érdeknek nevezi a parlamentben a törökök szíriai katonai támadását …stb. A sor folytatható.
Valami most nagyon nincs rendben…Talán a józan ész.