Hadd biciklizzen a főpolgármester!

Posted by

Kardos András
Jelentés Abszurdisztánból: ha jól látom, akkor Karácsony hivatalba lépése óta hihetetlen mennyiségű új önkéntes politológus lepte el a nyilvánosságot. Ahogyan az már lenni szokott, vannak jogos, és vannak abszurd kritikák is. Nem vagyok én hivatott szelektálni e kritika özönben, de az még se normális, hogy Karácsony egy buszra nem tud úgy felülni, hogy százak ne véleményeznék ezt a lépését.
Az volna a szerény, de határozott javaslatom, hogy a kritikus önkéntesek akkor szólaljanak meg és kritizáljanak, ha olyan hibát vélnek találni, melynek stratégiai vagy taktikai, esetleg legalább etikai mélységet lehet tulajdonítani. Nem kell 1oo napig hallgatni, de hogy minden baromságra ráugorjanak Karácsony hívei, hogy ezt aztán most már nem tűrik, elég, vége etc. ez abszurd, roncsolja a lelkeket, és árt Budapestnek. Nyugalom.
Nem kell olyan ügyekben (hogy csak egy példát mondjak), mint az öt helyettes megválasztása sikitófrászt kapni. Egyrészt sikít a Fidesz, ez ok, másrészt Karácsony egy koalíciós vezetés élén áll, tehát többpárti kompromisszumokkal tud csak működni. Persze, az olyan hibákat, mint hogy Baranyai Krisztina elsőre nem kapott bizottsági helyet, javítani kell, de könyörgöm önkéntes kritikai politológus barátaim: akkor szóljunk, ha muszáj, és engedjük már kerékpározni a főpolgármestert. Elég rokonszenves jármű.