Mit tett Demszky Gábor Budapestért?

Posted by

Horn GáborNem tisztem Demszkyt megvédeni Orbán hazugságaival szemben, megtettek ezt ötször is a budapesti polgárok, amikor megválasztották (ellentétben a mindent szó nélkül feladó Tarlóssal, Demszkyt nem leváltották, hanem visszavonult…)
De nem bírom ki szó nélkül a várost lezüllesztő miniszterelnöki szöveggel szembeállítani a tényeket (csak jelzésként néhányat): két új Duna-híd, a 2-es metró teljes felújítása, a 4-es metró megépítése – a programot leállító Fidesz ellenére is –, új kulturális központ, ha nem is a legjobb helyen (MÜPA, Nemzeti Színház), a jobb sorsa érdemes Bálna, a Margit híd teljes felújítása, Európa legkorszerűbb villamos rendszerének – a 4-6-os villamos – kiépítése, a fonódó villamoshálózat elindítása, az új szemétégető, Budapest szennyvíz- és csatornarendszerének komplex felújítása, a fővárosi iskolarendszer korszerűsítése (ezt is odaadta szó nélkül a ’csodálatos’ Tarlós), a komcsi világ helyett szabad levegőjű, kulturálisan sokszínű, befogadó nagyváros létrehozása, vagy legalább szerető támogatása (lásd pl. az azóta világhírű Sziget fesztivál).
Lehet baj Demszkyvel (nekem nincs vele bajom, büszke vagyok a liberális város első 20 évére), de azt állítani, hogy tönkretette a várost, az szemenszedett hazugság! Kár, hogy szó nélkül hagyjuk…
De nem bírom ki szó nélkül a várost lezüllesztő miniszterelnöki szöveggel szembeállítani a tényeket (csak jelzésként néhányat): két új Duna-híd, a 2-es metró teljes felújítása, a 4-es metró megépítése – a programot leállító Fidesz ellenére is –, új kulturális központ, ha nem is a legjobb helyen (MÜPA, Nemzeti Színház), a jobb sorsa érdemes Bálna, a Margit híd teljes felújítása, Európa legkorszerűbb villamos rendszerének – a 4-6-os villamos – kiépítése, a fonódó villamoshálózat elindítása, az új szemétégető, Budapest szennyvíz- és csatornarendszerének komplex felújítása, a fővárosi iskolarendszer korszerűsítése (ezt is odaadta szó nélkül a ’csodálatos’ Tarlós), a komcsi világ helyett szabad levegőjű, kulturálisan sokszínű, befogadó nagyváros létrehozása, vagy legalább szerető támogatása (lásd pl. az azóta világhírű Sziget fesztivál).
Lehet baj Demszkyvel (nekem nincs vele bajom, büszke vagyok a liberális város első 20 évére), de azt állítani, hogy tönkretette a várost, az szemenszedett hazugság! Kár, hogy szó nélkül hagyjuk…