A rezsimnek nincs erkölcse

Posted by

Zsebesi Zsolt

Nagy átéléssel magyarázzák a hivatásos jövendőmondók a Fidesz látványos székesfővárosi fiaskóját Borkai Zsolt szexvideójával és annak ugyancsak gyomorforgató korrupciós körítésével. A valóság azonban ennél szomorúbb, mert nem Győr a magyar társadalom és a Magyar Köztársaság erkölcsi temetője, és nem borkai a sírásó benne.
A rothadás fekáliát idéző szaga, amely augusztusban elárasztotta Budapesten, a demokrácia lassú lebomlásából és a magyar társadalom erkölcsi fekélyesedésének gennyéből táplálkozik. A fertőzés gazdáját pedig Orbán Viktornak hívják. Ő az az európai kormányfő, aki ma a kontinens romlását megszemélyesíti Kelet-Európából, ő az, akire újjal mutogat a világ jobbik része, mint azok egyikére, akik az Európai Unió bomlásával, és az általa képviselt normák lábbal tiprásával kovácsolnak maguknak politikai és anyagi tőkét.
Magyarország oda jutott, hogy kormánya szinte minden alapvető kérdésben az Európai Unióval, a NATO-val, mint a magyar biztonságot garantáló katonai erővel, szemben politizál. A magyar kormány immár nem csak fű alatt, de – ha lehet – minél látványosabban juttatja kifejezésre, hogy tesz arra, amit a világ liberális, polgári demokráciának hív, semmibe veszi azokat az értékeket, benne az emberek szabadsághoz és élethez való jogát is, amin a nyugati civilizáció alapul.
Magyarország ma szinte az egyetlen olyan ország a szabad világban, akinek a török köztársasági elnök köszönetet mondhatott, amiért Orbán Viktor kormánya támogatásáról biztosította a török hadsereg bevonulását Szíriába, ezzel áldását adva annak valódi céljához, az etnikai tisztogatáshoz. Magyar hivatalos támogatással kezdett népirtásba Szíriában a török hadsereg. Ez szégyen és gyalázat. Nagyobb, mint Borkai jachtos legénykedése és valamennyi telekspekulációja együtt.
Orbán Viktornak semmi erkölcsi alapja nincs ahhoz, hogy pártja választási leszereplését egy vidéki polgármester, egykori tornász-olimpikon, egy ócska korrupt, élvhajhász senki nyakába varrja. A hét vicce lesz, ha Borkai Zsolttal erkölcsi megfontolásra hivatkozva szakít a Fidesz, hiszen ennek a Fidesznek ilyesmije nincs is. Azt sem tudja, mi az. A Fideszt és tulajdonosát, Orbán Viktort nem erkölcsi megfontolások, hanem kizárólag hatalmi és anyagi érdekek mozgatják és tartják össze.
Ma már mindenek előtt az a szándék, hogy bármilyen eszközzel elkerülje a felelősségre vonást a fényes nappal, egy egész társadalom, a magyar állam, az ország kárára, bűnszövetségben elkövetett hűtlen kezelésért, sikkasztásért. Politikailag pedig a jogos vád a hazaárulás. Amiért Orbán Viktor évek óta és gyorsuló sebességgel vezeti ki Magyarországot a nyugati érdekszférából és lassan Oroszország csatlósává teszi, olyan országokkal lép szövetségere, mint Törökország, Azerbajdzsán vagy Kína.
A vasárnapi önkormányzati választás egy önkormányzatiságában is romokban heverő országban egyfajta figyelmeztető lövésnek tekinthető. Egyelőre a levegőbe. Azt kellene bizonyítsa a most összefogásra kényszerült ellenzék számára, hogy a magyar társadalom civilizált része, a jobb érzésű, európai gondolkodású magyar emberek a tűrőképességük határához értek. Változást és fordulatot akarnak. Európában a nyugati demokratikus politikai rendszerben és nem az Orosz Föderációban a putyini KGB-demokráciában látják a jövőjüket.
A Borkai szexvideója sokak számára azért lehet mégis jelzés értékű, mert jól demonstrálja, hogy a rezsimnek nincs is erkölcse. Nem azzal, amit a videón láttunk, hanem azzal, ahogyan a Fidesz, Orbán Viktor az esetre reagált és reagál. Néhány szerencsétlen prosti, egy-két megtollasodott vidéki ügyvéd, 2-3 szaros milliárdocska, jachtok, magánrepülők. Mi van ebben, aminek a sokszorosa nem köthető több tucatnyi Fideszes politikushoz, Fidesz közeli nemzeti nagytőkéshez?
Ez a Fidesz-norma. Ami viszont elítélendő, és ami a falkából való kiközösítéshez vezet, az a lebukás ténye maga. Hogy lehet valaki akkora idióta – hacsak nem tornász az illető és nem Borkai Zsoltnak hívják – hogy miközben a hatalmon lévő párt, a magyar állam és annak erőszakszervezetei, a Polt Péter nevű legfőbb ügyész védelme alatt áll, képes magát védhetetlen, a többieket pedig kényelmetlen helyzetbe hozni, azzal, hogy hagyja magát néhány prosti által levideózni.
Na, ez a bűn a Fideszben, nem a kurvák, a korrupció, a telekspekuláció, az élvhajhászás, az elvtelenség, a gerinctelenség. A bűnöket egyébként is – mint jó keresztény emberhez illik – meg lehet gyónni. Ehhez az magyar katolikus egyház nagy szeretettel áll a Fidesz rendelkezésére. Borkait maga Erdő Péter az Esztergom-Budapesti főegyházmegye érseke, Magyarország prímása feloldozza a bűnei alól. Csak kérnie kell. Ehelyett videóra veteti magát.
A keresztény igazság az, hogy az Orbán Viktor által üzemeltetett Magyarországnál jelenleg ócskább, erkölcstelenebb tagországa az Európa Uniónak nincs. Egy ilyen országban kellene ellenzéki polgármestereknek a széllel szemben… nagyot alkotniuk. Esélyük a nullához közeli. Egyetlen reményük az lehet, hogy a választók, akik vasárnap melléjük álltak, kitartanak mellettük a következő négy évben, és készek lesznek többet is tenni, mint egy jól kitöltött választási cédulát a függöny mögött bátran az urnába csusszantani.
Ha nem így lesz, a vágóhídra hajtjuk ezeket a bátor embereket. Nem tisztességes azzal indítani, hogy lássuk, mit is ígértek. A mostani ellenzéki részsiker valódi értéke a következő években mutatkozik meg. Vagy nem. Senki ne gondolja, hogy a NER hatalma vasárnap megrendült. Orbántól az önkormányzati ellenzéki siker után is erővel kell a hatalmat elvenni. Nem fogja önként átadni választási kudarc után.
Ha hatalmát az önkormányzatok oldaláról fogja veszélyben érezni, akkor – ahogy az a demokrácia valamennyi intézményével tette – az önkormányzatiság maradékát is fel fogja számolni. Ebben a polgármesterek aligha, de a magyar társadalom meg tudja akadályozni. Ha ez csak erővel lehetséges, akkor erővel kell megfékezni. Semmilyen választási vagy egyéb siker után ebben az országban senki nem hajthatja békésen nyugovóra a fejét addig, amíg Orbán Viktor és az ő Fidesze kezében van a hatalom.

Eredeti kép és aláírás: Szerelmetes barátok a bűnben

Megjelent itt:
Fidesz-rezisztens forradalmárok a rendszerváltásért