A Czeglédy-ügy fejleménye

Posted by

Donáth Ferenc

A Czeglédy Csaba vezette Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyében februárban emeltek vádat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 21 ember ellen. Ketten annak ellenére mondták ártatlannak magukat, hogy korábban beismerő vallomást tettek, és egyezséget kötöttek az ügyészséggel.
Megengedhetetlen módszerekkel, hozzátartozók előzetesbe helyezésével, rohasztással, magánzárkában kihallgatás nélkül hetekre, hónapokra tartással, jogszabályok hozásával, vagyon elkobzásával, stb a magyar ügyészség zsarolt, zsarolt, zsarolt. Ha ennek tizedét magánember követi el, akkor,- jogosan,- lesúlyt az igazságszolgáltatás. De az ügyészség zsarolhat számadási kötelezettség nélkül.
Most , legnagyobb örömömre, kiderül, hogy Polt Péter vezette ügyészség törvénytelen, erkölcstelen módszerekkel járt el. Czeglédy Csaba sok tucatnyi sajtópert nyert meg, Szombathelyen bírja az őt ismerő emberek bizalmát; újra választották képviselőnek. Ez hatott a már vád alkut kötött megzsaroltakra; hogy visszavonják az ügyészségtől a kicsikart, hamis beismerésüket.
Ilyen módszerekkel csak diktatúrák idején működött az ügyészség. Ha demokráciát akarunk Magyarországon Polt Péternek mennie kell