Pikó monológ a 8-kerről

Posted by

Az új Budapest VIII. kerületi polgármester ATV-interjújának szerkesztett változata
A kampány a politikai verseny legintenzívebb része, a vesztes gratulációja az eredmény ismeretében nemcsak annak kinyilvánítása, hogy elismeri az eredményt, hanem annak is, hogy a verseny végén elkezdődhet a munka és a legyőzött nem gördít akadályokat a felhatalmazást kapott győztes elé. 
Sára Botond még nem gratulált nekem.
Tegnap nemcsak az történt, hogy megtámadták a számukra vereséget hozó eredményeket Józsefvárosban, hanem az is, hogy kölcsönös megegyezéssel távozott a városüzemeltetésért és vagyongazdálkodásért felelős holding szinte teljes aláírási joggal bíró vezetője – megtehették, mert a JGK csúcsvezetője, egy fideszes politikai kinevezett ezt lehetővé tette. Mivel a polgármesterségem nem emelkedett jogerőre, még nem élhetek a munkáltatói jogaimmal – egyelőre külső szemlélője vagyok a folyamatnak.
Aláíró vezetők nélkül félő, hogy nem lesznek időben elutalva a fizetések a dolgozóknak, leállnak a folyó ügyek (bérleti szerződések, stb.), nem fizetik időben be az adót és a járulékokat és kezelhetetlen hangulat alakul ki a vállalatnál, ahol elterjedt, hogy Pikó rugdossa ki az embereket.
A kerület tele van feleslegesen gerjesztett félelemmel, szegény bérlők rettegnek, mert valakik azt súgták a fülükbe, hogy én számon tartom, ki fideszes és ki nem, és aki fideszes, az utcára kerül. Az önkormányzati intézményektől és a hivatalból hasonló rágalmazó pletykákat hallok.
Természetesen ezekből semmi nem igaz.
Az elsődleges célom a kerület intézményeinek folyamatos és normális működésének biztosítása. Polgármesterként minden józsefvárosi szolgálata a feladatom, nem érdekel, nem érdekelhet, ki melyik pártra szavazott és milyen a politikai meggyőződése. Aki betartja a szabályokat, az elvárható munkahelyi lojalitás szerint és jó színvonalon végzi a munkáját, az nem kell tartson semmitől.
A politikai kinevezettektől és alkalmatlanoktól viszont megválunk – ez volt az ígéretem és be fogom tartani. Ez civilizált folyamat lehet, rajtam nem fog múlni.
Nem lesznek új sportállások Józsefvárosban, munka viszont rengeteg lesz, erre felkészült szakembereket fogunk alkalmazni. Nem lesz tehát vérengzés, de következetes leszek a kerületet megszálló fideszes polip eltávolításában.
Az iratokat nem lehet nyom nélkül eltüntetni – lehet késleltetni a dolgot, de a választók döntöttek és elvárják, hogy betartsam az ígéretemet és bebizonyítsam, hogy a mi győzelmünkkel Józsefváros nyert!