Mocskolódás Kaposváron

Posted by

H.I.

Nyilván sokakat megdöbbent az az eldurvuló kommentháború, amely az ellenzék számára nem sok babért hozó kaposvári helyhatósági választások után kitört. A KE-pártösszefogás saját, ill. szimpatizánsi fórumain nem csitul a szitokáradat, amely mostanra a Kapo(c)s „közösség” nevű Facebook-oldalon simán és gyorsan eljutott – az antiszemita mocskolódásig.
Horváth Ákos polgármesterjelölt még a legteljesebb sajtószabadságért szállt síkra – legalábbis szóban – ugyanakkor a hozzánk eljutott dokumentum szerint a PSzP-vel (Polgári Szabadság Platformmal) való együttműködés feltételéül szabták – írásban! – hogy a KAPOS-T portált  el kell hallgattatni.
Hiszik, vagy nem, szó szerint ez szerepel a KE ( Kaposváriakért Egyesület) által a PSzP-nek   június 16-án küldött együttműködési ajánlatban, amely  arról szól, hogy a KE egy, azaz egy darab külső bizottsági helyet (a többség megszerzése esetén plusz egyet és egy polgármesteri referensi posztot) ajánl fel a PSzP teljes visszalépéséért, és azért – figyelem –, hogy „a Kapos-T.hu oldalon a KE-ről magáról, annak tagjairól és jelöltjeiről, a vele együttműködő szervezetekről és azok tagjairól nem jelenik meg egyetlen pejoratív, kritikai megjegyzés sem”.

Felemelő érzés, ha az embertől ennyire rettegnek. Mindjárt el is képzeltük: feláll egy, a pártok tagjaiból álló cenzúrabizottság – elnöke természetesen Fejes István – s eléjük kell terjeszteni megjelenés előtt a cikkeket, s azán ők egy nagy, vörös pecséttel ellátják: mehet, vagy tűzbe vele. Hát így. Mondanom sem kell, totálisan hidegen hagy az a sztereotípiáktól a nevemmel való infantilis szórakozásig terjedő primitív erőlködés-sorozat, amellyel érvek és alapvető verbális intelligencia híján egyes közösségi oldalakon tenyésző véglények próbálkoznak, s az is, hogy egybe akarnak mosni bármilyen helyi politizáló civil szervezettel, miközben az „összefogás független hírportáljának” a kpsvr-nek agyzsibbasztó, hazug baromságait rendjén valónak tekintik.
A KAPOS-T-től eddig sem rendelt soha senki cikket – hiába is tenné – és ilyen ezután sem fog előfordulni, tépje a száját bármely írástudatlan futóbolond, kilóra megvett subernyák, semmiből feltűnt, önjelölt Messiás. Ezek? Ezek teremtettek volna demokráciát, sajtószabadságot és élhető, európai viszonyokat Kaposváron, mikor szinte még meg sem alakultak, már azon törték a fejüket, hogyan hallgattassák el a kritikus, nem az irányításuk alatt álló sajtót? Mindeközben a Fideszről harsogják, hogy minden eszközt képes bevetni a hatalomért?
Ráadásnak egy kis zsidózás a Kapo(c)s FB-oldalon. A Kovács János néven író  házitroll már „ferengiekről” vartyog. A kifejezésről köztudomású, hogy a Star Trek c. filmeposz egyik galaktikus népét hívják így, akik szokásaikban állítólag hasonlítanak – legalábbis a náci-szélsőjobbos kódnyelvben – a zsidókhoz. Helyben is volnánk.

akapost.hu cikke

Kép: ferengi pár a Star Warsból