Veszprém: együttműködés az ellenzékkel?

Posted by

Révész Erika
Október 13-án megkezdődött a NER lebontása, erről árulkodik az is, hogy Porga Gyula polgármester a veszprémi közgyűlésbe jutó hét ellenzéki képviselőtől együttműködést kér – jelentette ki Katanics Sándor képviselő az ellenzéki összefogás nevében az önkormányzati választást követő első sajtótájékoztatójukonVeszprém: együttműködés az ellenzékkel?
– Számunkra Veszprém az első, ezért akadályoztuk meg a Színházkert parkolóházzá alakítását, de azt nem hagyjuk, hogy a városi források ellenőrizhetetlenül és büntetlenül hízlaljanak éhes kis gömböcöket – folytatta. – Értelmes célokat támogatunk, és soha nem adjuk fel a döntéshozatalból kiszorított veszprémiek képviseletét!
A képviselő elmondta, hogy a négy egyéni választókerületi győzelmet sikerként élik meg és hogy a Fideszt a Lokálpatrióták indulása mentette meg három egyéni választókerületben is.
– Köszönjük a választópolgárok jelentősen növekvő támogatását! A jövőben azért dolgozunk, hogy a demokráciát helyreállítva Veszprém az itt élők számára élhető, otthonos, zöld város legyen – fejezte be.
– Élhető várost akarunk, ezért, nem várva az önkormányzat alakuló ülésére, arra kérjük Porga Gyula polgármestert, hogy szabadítsa fel a várost a hulladékkezelő környezetszennyező működése ellen joggal tiltakozók hetek óta tartó félpályás útlezárásaitól – vette át a szót Hartmann Ferenc képviselő. – Ehhez két dolgot kell megtennie: a társulás legnagyobb településének polgármestereként kezdeményezze a hiteltelenné vált társulási elnök azonnali leváltását, és ültesse tárgyalóasztalhoz a társulás vezetőit, valamint a tiltakozó települések polgármestereit, mert Veszprém csakis a tárgyalást választhatja.
– A Mester utca megkezdett felújítása kapcsán sem adjuk fel a döntéshozatalból kihagyott veszprémiek képviseletét – váltott a következő témára Gerstmár Ferenc képvisel. – Az ottani útszélesítés és az ideiglenes aszfaltozás indokolatlanul és feleslegesen közelebb viszi a lakóházakhoz a gépjárműforgalmat, a sok rendezetlen útszakasz egyikének aszfaltozása nem oldja meg a közlekedési káoszt és a kaotikus parkolási problémákat sem. A pénzkidobás helyett olyan megoldásra van szükség, amely a lakók bevonásával véglegesen és megnyugtatóan rendezi a közlekedési és parkolási helyzetet, növeli a zöldfelületet. Porga Gyula polgármestert ezért arra kérjük, hogy gondolják át újra a terület rendezését!

A képen balról jobbra: Hartmann Ferenc, Katanics Sándor és Gerstmár Ferenc. Fotó: a szerző

A veszpremkukac.hu írása