Megkezdte az átvilágítást Pécs új polgármestere

Posted by

Babos Attila
Pécs új polgármestere elindította a városi cégek átvilágítását. Pénteken már három, jövő kedden újabb négy pécsi önkormányzati többségű gazdálkodó szervezetnél kezdődik meg az ellenőrzés. A Szabad Pécs megkereste Bodnár Imrét, az átvilágítással megbízott, kizárólag pécsi ügyvédekből álló csoport vezetőjét.
Ő  megerősítette azt a Szabad Pécsnek, hogy ma, azaz pénteken a Zsolnay Örökségkezelőnél, a Tettye Forrásháznál és a Pécsi Vagyonhasznosítónál is jártak Péterffy Attilával, és találkoztak a pécsi önkormányzati többségi tulajdonban álló gazdálkodó szervezetek vezetőivel.
Az ügyvéd azt mondta, hogy az ellenőrzés elsősorban a vagyongazdálkodást célozza, hogy az felelősen és a szabályoknak megfelelően történt-e. Az ügyvédek tehát a jogi ellenőrzésen túl a szerződésekre, beszerzésekre, pályáztatási folyamatokra is kíváncsiak.
Arra a kérdésre, hogy mikorra lesz eredmény, dr. Bodnár csak annyit mondott, hogy nagy stábbal dolgoznak, tehát jó esély van arra, hogy viszonylag hamar. A jövő kedden egyébként újabb négy pécsi önkormányzati társasághoz mennek el, és indítják el az átvilágítást.
Egyeztetett csütörtökön a választást követően az önkormányzati átadás-átvételről Páva Zsolt, Pécs leköszönő polgármestere, és Péterffy Attila, a vasárnap nagy fölénnyel megválasztott új pécsi polgármester.
Páva Zsolt a koraeste kitett Facebook-posztjában azt írta, hogy ma találkozott Pécs új polgármesterével, Péterffy Attilával az átadás-átvétel kapcsán, akinek ezúton is gratulál, valamint sok sikert és eredményes munkát kíván.

Kép Péterffy Attila, az új pécsi polgármester

A Szabad Pécs írása